Ahtaalle joutunut Trump lähtee Lähi-itään ja Eurooppaan

Ex-ulkoministeri Albright toivoo presidentin Twitter-tilin vaikenevan matkan ajaksi.

SHAWN THEW
Ahtaalle joutunut Trump lähtee Lähi-itään ja Eurooppaan
STT

Yhdysvalloissa kohujen keskellä kamppaileva Donald Trump lähtee ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen presidenttinä. Yli viikon pituinen matka vie Trumpin Lähi-itään ja eri puolille Eurooppaa.

Odotukset ovat ristiriitaiset. Muslimivastaisena pidetty Trump tapaa Saudi-Arabiassa kymmenien muslimimaiden johtajia ja pitää puheen islamista.

Ensi viikolla Trumpin keskustelukumppaneina ovat Brysselissä Naton ja EU:n johtajat.

Kunnianhimoinen vierailuohjelma yhdistettynä Trumpin kokemattomuuteen diplomatiasta on herättänyt Yhdysvalloissa pelkoja. Monien arvioiden mukaan pelkkä välttyminen suurilta vastoinkäymisiltä olisi hyvä lopputulos.

Entinen ulkoministeri Madeleine Albright toivoo Trumpin todella keskittyvän matkaohjelmaansa ja tapaamisiin.

–Toivon, ettei yhdeksän päivän matkan aikana tule yhtään tviittiä mistään, Albright sanoi CNN :lle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös