Aftonbladet: Ruotsi saamassa neljän puolueen hallituksen

Hallituksen muodostaisivat sosiaalidemokraatit, ympäristöpuolue, keskusta ja liberaalit.

STEPHANIE LECOCQ
Ruotsin sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Stefan Löfven on saamassa jatkokauden pääministerinä.

Ruotsin sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Stefan Löfven on saamassa jatkokauden pääministerinä.

Ilkka Timonen

Ruotsin keskustapuolue ja liberaalit ovat suostuneet muodostamaan hallituksen yhdessä sosiaalidemokraattien kanssa, kertoi Aftonbladet-lehti perjantaina viitaten nimettömiin lähteisiin. Neljänneksi puolueeksi hallitukseen tulisi ympäristöpuolue.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtajan Stefan Löfvenin toisen kauden hallituksesta päätetään vielä muodollisesti puolueiden johtavissa komiteoissa.

Ruotsissa oli parlamenttivaalit viime syyskuussa ja porvariallianssi ja vasemmistoblokki ovat olleet siitä saakka kykenemättömiä muodostamaan hallitusta. Siihen olisi tarvittu vaa'ankieliaseman saavuttaneen ruotsidemokraattien tuki. Muut puolueet eivät kuitenkaan halua olla yhteistyössä maahanmuuttovastaisen puolueen kanssa.

Aftonbladet kertoo neljän puolueen päässeen sopuun työoikeudesta, vuokrien säännöstelystä ja perheiden yhdistämisestä. Lähteen mukaan sosiaalidemokraatit olisivat joustaneet asiassa enemmän kuin puolue teki vielä joulukuun neuvotteluissa.

Lähteen mukaan ympäristöpuolue sai läpi ehdotuksensa lentoverosta ja pakolaisten perheiden yhdistämisestä.

Puolueiden edustajat eivät virallisesti halunneet vielä kommentoida lehdelle tietoja hallituksen syntymisestä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös