Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Tony Kakko kan­nus­taa op­pi­lai­ta pa­ran­ta­maan hy­vin­voin­tia

Tony Kakko on mukana Be Active-kampanjassa.
Tony Kakko on mukana Be Active-kampanjassa.
Kuva: Nina Susi

Kuinka saisi parannettua hyvinvointiaan ja olemaan aktiivinen arjessaan, pohditaan kemiläisten 4.-9. luokkalaisten ja ammattiopisto Lappian yhteisessä virtuaalisessa #BeActive-kampanjassa syyskuussa.

#BeActive-kampanja on osa Euroopan urheiluviikkoa, jota vietetään kaikissa EU-maissa syyskuun viimeisellä viikolla. Kemissä peruskoululaisten kampanja alkaa 20. syyskuuta ja Lappian 27. syyskuuta.

Kemin ja Lappian kampanja on saanut kirittäjiksi tunnettuja henkilöitä, jotka kertovat hyvinvoinnista omista näkökulmistaan. Kampanjan avaa Sonata Arctican laulaja Tony Kakko, joka kannustaa oppilaita nukkumaan enemmän. Ympäri maailmaa kiertäneelle ja aikavyöhykkeitä ylittäneelle laulajalle hyvät yöunet ovat arvaamattoman tärkeitä, jotta työkyky säilyy ja ääni kulkee. Laulaja muistuttaa nuoria unen merkityksestä myös oppimiseen.

– Muistaminen vaatii pitkiä yöunia. On ihan turha päntätä kokeisiin yöllä, koska ei se tieto jää väsyneenä pitkäkestoiseen muistiin, Kakko toteaa.

Kakon jälkeen hyvinvointivinkkejä lapsille ja nuorille antavat muun muassa ex-alppinisti Kalle Palander palautumisesta ja e-urheilun ammattilainen Joel ”Jelo” Lentonen tunnetaidoista.

Kemin ja Lappian #BeActive-kampanja järjestetään hyvinvointisovellus HeiaHeiassa, jossa osallistujat saavat päivittäin haastetehtäviä. Tunnettujen henkilöiden hyvinvointivideoiden lisäksi kampanjayhteisössä jaetaan myös oppilaiden kuvaamia liikuntahaasteita, joita voi tehdä välitunneilla, liikuntatunneilla ja tauottamaan oppitunteja.

Oppilaiden kampanjassa kaikkien #BeActive-hyvinvointimerkintöjä tallentaneiden kesken arvotaan muun muassa uimalippuja ja Sonata Arctican CD-levyjä Tony Kakon nimmarilla varustettuna. Pääpalkintona on yksityisnäytös voittajan luokalle elokuvateatteri Kinopirtissä. Myös parhaat liikunnan haastevideot palkitaan.

Kemiläiset 4.–9. luokkalaiset voivat liittyä kampanjaan näin: 1) Lataa HeiaHeia sovelluskaupasta, 2) Käytä koodia BEACTIVE Jos olet jo HeiaHeiassa, valitse ”Yhteisöt ja kaverit” ja merkitse koodiksi BEACTIVE, 3) Liity omaan tiimiisi (esim. Syväkankaan yläkoulu, Karihaaran alakoulu jne.)

4) Saat kampanjapäivinä sovellukseen haastetehtäviä. Osallistu niihin ja merkitse ne suoritetuksi.