Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 217 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa

-

14.26 Lapin sairaanhoitopiirissä neljä uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu neljä uutta koronavirustapausta. Tapauksista kaksi todettiin Kolarissa.

Tartunnan saaneista toinen on ulkopaikkakuntalainen ja toinen on jo karanteenissa ollut henkilö.

Myös Rovaniemellä todettiin yksi tartunta karanteenissa jo olleella henkilöllä. Lisäksi yksi tartunta todettiin Pellossa kirjoilla olevalla henkilöllä, joka on käynyt testissä Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

13.00 Ikäihmisten rokotukset laajenevat Rovaniemellä

Rovaniemen kaupunki laajentaa ikäihmisten koronarokottamista tämän viikon aikana.

Keskiviikosta alkaen rokotetaan yli 80-vuotiaita rovaniemeläisiä, jotka eivät ole kaupungin ikäihmisten palveluiden piirissä.

Rokotukset aloitetaan kaupungintalolla, johon perustettiin viime torstaina kaupungin keskitetty rokotuspiste, "kaupungin rokotustalo". Pistettä on jo käytetty hoitohenkilöstön rokottamiseen.

12.00 60 pro­sent­tia Län­si-Poh­jan viime viikon tar­tun­nois­ta liittyy Ruot­siin

Haaparannalla vierailu tai asiointi lisää merkittävästi riskiä saada koronavirustartunta, arvioi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila. Haaparannan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 1300, kun se Länsi-Pohjan alueella on 56.

Länsi-Pohjassa on todettu maanantain jälkeen neljä uutta koronavirustapausta. Lähes kaikki tapaukset liittyvät Ruotsin rajan yli tapahtuvaan kanssakäymiseen.

12.00 Suomessa 217 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 217 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 504 tartuntaa, mikä on kolme tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on todettu tähän mennessä 40 722 koronatartuntaa.

THL kertoo myöhemmin päivällä koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista.