Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni

Terve kai­kil­le Lou­nais-La­pin lu­ki­joil­le!

-
Kuva: Henripekka Kallio
Toimituksesta

"Yrittäkää kaikella muotoa", kuului aikaisemman pomoni lempeästi lehden tekoa kannustaviin lentäviin lauseisiin. Joka kerta lehti syntyi, eikä aina ollut edes tarvetta suureen stressiin. Joskus toki saattoi hiki puskea pintaan.

Lounais-Lappi on yksi Suomen vanhimmista kaupunkilehdistä. Lehtemme tarinan voi laskea alkaneen yli kuusikymmentä vuotta sitten, helmikuussa 1962. Sinä aikana historiaan kuuluu useita omistajia, ja jopa lyhytaikainen lakkauttaminen 90-luvulla.

Silti tarina on jatkunut.

Lounais-Lappi on lukijoilleen tärkeä lehti. Sen näkee siitä, kuinka tarkkaan se luetaan ja kuinka hanakasti ihmiset huomauttavat, jos lehteä ei jostain syystä löydy postilaatikosta ajallaan. Siinä mielessä kipakkakin palaute lämmittää meitä tekijöitä.

Tästä viikosta lähtien Lounais-Lapin toimituksessa työtä tekevät toisaalta uudet, toisaalta tutut kasvot. Lehden tekemisestä meiltä löytyy kokemusta yhteensä parikymmentä vuotta.

Terve kaikille lukijoillemme!

Lehdessämme näkyvät jatkossakin tavalliset alueemme ihmiset. Haluamme kertoa niistä asioista, joilla on lukijoillemme oikeasti väliä.

Kerromme edelleen alueemme tulevista tapahtumista, ihmisistä ja uutisista. Urheilu, uutiset, kulttuuri, vapaa-aika ja harrastukset ovat sisältömme ydintä.

Huipulla oleva toiminta ansaitsee näkyvyytensä, mutta niin ansaitsevat sen myös ne, jotka tekevät huiput mahdolliseksi – urheiluseurojen aktiivit, yhdistysten puuhaajat, valmentajat, harrastusten vetäjät ja opettajat.

Lounais-Lappi on tarjonnut lukijoilleen kaikkea, edellä kuvailemaani. Siitä saa kiittää kaikkia lehtemme aikaisempia tekijöitä.

Haluamme edelleen olla myös lehti, jonka sivuilla käydään keskustelua. Meihin saa olla yhteydessä, ja hihasta saa nykäistä, jos mieleen tulee asiaa.

Tapahtumat, kisat, pelit ja konsertit ovat monelle juhlahetkiä. Mutta tärkeää on myös arki juhlien välissä. Haluamme olla mukana rakentamassa hyvää arkea. Meitä kiinnostaa, kuinka lapset, nuoret, vanhemmat ja iäkkäämmät viettävät aikaansa ja haluamme edistää vapaa-ajankäyttömahdollisuuksien luomista.

Nykyisessä maailmassa täytyy osata pysyä mukana ja uudistua. Uudistumisen yhteydessä on kuitenkin tärkeää, että osaa pitää kiinni siitä, mikä on ollut aikaisemmin hyvää.

Ihmisistä kertominen on perinne, jota täytyy pitää yllä. Se on jatkossakin tavoitteemme. Ja kyllä, yritämme tavoittaa sen kaikella muotoa.

Lounais-Lappi on lukijoilleen tärkeä lehti. Kipakkakin palaute lämmittää meitä tekijöitä.