Tas­ku­park­kee­rauk­sen SM-ki­sat saa­pu­vat Ro­va­nie­mel­le ensi vii­kon­lop­pu­na

Korjaamoyritys kannustaa suomalaisia harjoittelemaan parkkeerausta.

Kaupungissa pysäköinti edellyttää usein taskuparkkeerausta, niin myös Rovaniemellä. Ensi viikonloppuna voi kisailla taidoistaan korjausyrityksen järjestämässä kilpailussa.
Kaupungissa pysäköinti edellyttää usein taskuparkkeerausta, niin myös Rovaniemellä. Ensi viikonloppuna voi kisailla taidoistaan korjausyrityksen järjestämässä kilpailussa.
Kuva: MARKKU LESKINEN

Viime vuonna suuren suosion saavuttaneet Taskuparkin SM-kilpailut järjestetään tänäkin vuonna.

Nyt konsepti on entistä laajempi, sillä maan taitavimpia parkkeeraajia haetaan neljässä karsintakilpailussa eri puolilla Suomea. Taskuparkin SM-finaali järjestetään Helsingissä sunnuntaina 29. syyskuuta.

Pysäköintialueilla liikkuminen ja eritoten taskuparkkeeraus ovat taitolajeja, jotka jännittävät monia kuljettajia. Kilpailun järjestäjän Autoklinikka-korjaamon teettämä kyselytutkimus paljastaa, että taskuparkkeeraus aiheuttaa monille suomalaisille haasteita. Jopa 36 prosenttia autoilijoista kertoo ohittaneensa joskus lähellä päämäärää olevan parkkipaikan ja pysäköineensä suosiolla hieman kauemmaksi, koska lähipaikka vaati taskuparkkeerausta.

Jopa 36 prosenttia autoilijoista kertoo ohittaneensa joskus lähellä päämäärää olevan parkkipaikan ja pysäköineensä suosiolla hieman kauemmaksi, koska lähipaikka vaati taskuparkkeerausta.


Tulosten perusteella taskuparkkeerauksen pelko hälvenee kokemuksen myötä. Alle 35-vuotiaiden joukossa taskuparkkeerausta väistäneiden osuus kasvaa 46 prosenttiin, kun taas yli 65-vuotiaista vain 28 prosenttia kertoo valinneensa parkkipaikan etäämmältä välttääkseen tuon pahamaineisen peruutusliikkeen.

Tänä vuonna Suomen taitavimpia taskuparkkeeraajia etsitään neljän karsintakilpailun avulla. Alueelliset karsinnat järjestetään lauantaina 21.9. Rovaniemellä, Mikkelissä ja Seinäjoella. Neljäs karsintakilpailu järjestetään Helsingissä sunnuntaina 29.9.– Uskon, että rovaniemeläisillä ovat ajoliikkeet jo hienosti hallussa, mutta kilpailu voi myös rohkaista harjoittelemaan arjessa erittäin hyödyllistä taskuparkkeeraustaitoa entistä sujuvammaksi. Toivommekin, että paikalliset autoilijat hakevat sankoin joukoin mukaan, kannustaa Jussi Tyvitalo Rovaniemen Autoklinikalta.

Kilpailut huipentuvat finaalitapahtumaan Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 29.9. Samalla vietetään järjestyksessään jo kolmatta kansallista Pysäköintipäivää.

Voittajalle on luvassa 1 000 euron arvoinen matkalahjakortti. 2. ja 3. sijalle yltäneet taas palkitaan 200 euron arvoisella matkalahjakortilla. Lisäksi kaikkien finalistien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Kilpailut huipentuvat finaalitapahtumaan Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 29.9.


Taskuparkin SM-kisat ovat avoinna kaikille ajokortin omistaville. Tarkemmat tapahtumatiedot sekä ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta www.pysakointipaiva.fi.

Kyselytutkimuksen toteutti autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy.

Autoklinikan Taskuparkin SM-kisakarsinta la 21.9. klo 12 Rovaniemen Autoklinikalla, Teollisuustie 9. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.pysakointipaiva.fi.