Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Äänestäminen: En­nak­ko­ää­nes­tys päättyy tiis­tai­na – Lapissa pel­lo­lai­set ää­nes­tä­neet ak­tii­vi­sim­min, Ko­la­ris­sa eniten nuk­ku­via

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tappara kaatoi Zugin ja eteni CHL:n fi­naa­liin Luu­la­jan pariksi – tam­pe­re­lai­sil­la sauma isoon tiliin Luu­la­jas­sa: "Jouk­kue on sitkeä ja si­tou­tu­nut"

Zug
Tapparan pelaajat onnittelevat helpottavan maalin 3. erässä tehnyttä Petteri Puhakkaa. Onnittelemassa myös Jori Lehterä, joka iski päätösnumerot tyhjiin.
Tapparan pelaajat onnittelevat helpottavan maalin 3. erässä tehnyttä Petteri Puhakkaa. Onnittelemassa myös Jori Lehterä, joka iski päätösnumerot tyhjiin.
Kuva: URS FLUEELER

Tampereen Tappara selviytyi miesten jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n finaaliin. Tappara voitti tiistai-iltana Sveitsissä EV Zugin 3–2 ja eteni finaaliin yhteismaalein 5–2.

Tapparan maalit Zugia vastaan tekivät Patrik Virta, Petteri Puhakka ja Jori Lehterä. Puhakan ja Lehterän maalit syntyivät alivoimalla päätöserässä viimeisen reilun kahden minuutin aikana.

Christian Heljanko torjui 40 laukausta ollen tamperelaisten ykkössankari.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan joukkue ei yltänyt parhaimpaansa voitosta huolimatta.

– Meiltä oli erittäin hyvää maalivahtipeliä, taistelimme, olimme sitkeitä ja voitontahtoisia. Emme kuitenkaan pelanneet parasta peliämme emmekä olleet yhtä hyviä kuin Tampereella. En tiedä oliko syynä henkinen tila, vastassa ollut huippujoukkue, matkustus, myöhäinen alkamisaika vai mikä, mutta emme saaneet itsestämme parasta irti. Toisaalta Zug ei varmaan saanut parastaan irti Tampereella, joten tämä oli vähän tällainen, jossa kotijoukkueet olivat kummassakin pelissä parempia, Tapola analysoi ottelua.

Vaikka Tapola näki Zugin olleen pelillisesti niskan päällä, niin pelin päätteeksi tulostaululla komeilivat Tapparan voittolukemat.

– Kyllä tämä joukkue sitkeä ja sitoutunut on. Me haluamme menestyä ja voittaa. Silloin oma sydän kulkee mukana. Nyt meidän päätavoitteenamme on pysyä terveinä ja urheilullisina sekä menestyä Liigassa. Tässä on kovia pelejä tiedossa ja haastavat kahdeksan viikkoa edessä, mutta senhän takia tätä tehdään.

Finaalissa Tappara kohtaa ruotsalaisseura Luleå HF:n, jonka kotihallissa finaali pelataan 18. helmikuuta. Luulajassa vastaan tulevat mm. Julius Honka, Leo Komarov, Olli Nikupeteri, Joonas Rask, Tomi Sallinen ja Juhani Tyrväinen.

Luulaja eteni finaaliin kukistamalla omassa välierässään Frölunda HC:n yhteismaalein 6-5.

Christian Heljanko torjui Tapparan maalilla 40 ja oli finaalipaikan pääarkkitehtejä.
Christian Heljanko torjui Tapparan maalilla 40 ja oli finaalipaikan pääarkkitehtejä.
Kuva: URS FLUEELER

Tapparalla on Luulajassa tyrkyllä kunnon tilipäivä, sillä voittaja kuittaa noin 500 000 euron palkintorahat. Finaalin häviäjä saa noin 330 000 euroa. Jo välieräpaikasta irtosi noin 45000 euroa.

Suomalaisseuroista CHL:n on voittanut ainoastaan JYP vuonna 2018, jolloin JYP voitti finaalissa ruotsalaisen Växjö Lakersin.