Koronavirus: Kit­ti­lä­läi­seen hoi­va­ko­tiin vie­rai­lu­kiel­to, vi­ruk­sel­le voinut al­tis­tua Kit­ti­län Nes­teel­lä ja Levin kyl­py­läs­sä

Eläimet: Tor­nios­sa ka­don­nut­ta Paa­vo-koi­raa et­sit­tiin viisi päivää – lopulta Paavo löytyi, mutta louk­kaan­tu­nee­na

So­dan­ky­läs­sä ajan ko­ro­na­ro­ko­tuk­seen voi varata jat­kos­sa myös säh­köi­ses­ti – ­pal­ve­lua otetaan käyt­töön as­teit­tain myös muihin ajan­va­rauk­siin

Rokotusajan saamiseksi neuvotaan käyttämään ensisijaisesti sähköistä palvelua. Halutessaan ajan voi varata myös puhelimitse.
Rokotusajan saamiseksi neuvotaan käyttämään ensisijaisesti sähköistä palvelua. Halutessaan ajan voi varata myös puhelimitse.
Kuva: Kaisa Vänskä

Sodankylässä voi jatkossa varata ajan koronarokotukseen myös sähköisesti. Kunnassa on otettu käyttöön sähköinen asiointipalvelu, jonka odotetaan sujuvoittavan asiointia myös muilla osa-alueilla.

Sähköisiä palveluja otetaan vaiheittain käyttöön. Alkuvaiheessa kuntalaiset voivat sähköisen asioinnin kautta varata ajan koronanäytteenottoon, ensimmäiseen koronarokotukseen sekä sydänfilmiin ja kuulontutkimukseen. Ajanvaraus onnistuu sähköisen asioinnin kautta, mikäli kyseisiä aikoja on varaushetkellä saatavilla.

Mikäli varaushetkellä ei vapaita rokoteaikoja ole saatavilla, ei ajanvarausta voi tehdä. Tällöin asiakasta kehotetaan soittamaan koronarokotenumeroon tai Sopukan ajanvarausnumeroon, jolloin hänet asetetaan rokotejonoon.

Lisäksi sähköisen asioinnin avulla voi siirtää tai perua itse varattuja käyntiaikoja. Sähköisen asioinnin kautta voi myös tilata matkapuhelimeen tekstiviestimuistutuksen koronarokoteajasta.

Terveydenhuollon sähköiseen asiointiin kirjaudutaan Sodankylän kunnan verkkosivujen kautta.

Mikäli asiakas on jo aiemmin ilmoittautunut rokotejonoon tai hänelle on jo varattu rokoteaika, ei sähköisessä asiointipalvelussa tarvitse asioida.

Kunta suosittelee käyttämään koronarokoteajanvarauksessa ensisijaisesti sähköistä asiointipalvelua. Ajan koronarokotukseen voi kuitenkin halutessaan varata myös puhelimitse koronarokotenumerosta 040 579 9199, ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30 tai Sopukan ajanvarausnumerosta 020 692 884, arkisin klo 8-14.