pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Sa­vu­kra­naa­tin heit­tä­mi­nen mos­kei­jan ikkunan sisälle viestii vihasta – "Tämä on selkeä askel va­ka­vam­paan suun­taan", poliisi sanoo

Oulussa sijaitsevaan moskeijaan on tehty viiden vuoden aikana kahdeksan iskua. Tekijöitä ei ole saatu kiinni, ja seurakuntalaiset pelkäävät uusia iskuja. Islamilaiset naiset kertovat kohtaavansa kaduilla liikkuessaan huutelua ja ahdistelua.

Islamilaisen seurakunnan äiti-lapsi-kerho on juuri päättynyt. Naiset istuvat rukoushuoneen lattialla, ja heidän lapsensa juoksevat ympäri tilaa. Pienemmät heistä vielä konttaavat.

Nämä naiset asuvat Oulussa, ja heille heidän seurakuntansa rukoushuone eli moskeija on pyhä paikka. Paikka, joka on joutunut viime vuosien aikana useiden ilkivaltatekojen kohteeksi. Toistuvat ilkivallanteot ovat herättäneet seurakuntalaisissa murhetta ja huolta omasta sekä paikan turvallisuudesta.

– Me olemme kaikki sokissa ja peloissamme, Akter Syeda Wahida sanoo.

Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan yksi moskeijoista sijaitsee Oulussa, keskustan liepeillä olevan kerrostalon kivijalassa. Moskeija on islamilaisille se tila, jossa he käyvät rukoilemassa, harjoittamassa uskontoaan ja tapaamassa toisiaan.

– Me rukoilemme täällä samaa Jumalaa kuin kristityt ja juutalaiset, ja me haluamme harjoittaa uskontoamme rauhassa, Leila Kaikkonen sanoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita