PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Sa­vo­lai­sen kieroa pas­sa­ri­pe­liä – Lasse Jäntti uskoo, että Team Lak­ka­pää saattaa olla tämän kauden yl­lät­tä­jä

Lasse Jäntin tavoite tällä kaudella on läpimurto liigan passareiden eliittiin.
Lasse Jäntin tavoite tällä kaudella on läpimurto liigan passareiden eliittiin.
Kuva: Pekka Aho

Team Lakkapään valmistautuminen viikonloppuna käynnistyneeseen lentopallon miesten Mestaruusliigaan oli kokonaisuudessaan erikoinen.

–- Siihen nähden valmistautuminen on mennyt todella hyvin, etten ole vielä tavannutkaan kaikkia pelikavereitani. Itse asiassa kaikki eivät ole vielä Suomessakaan, passari Lasse Jäntti murjaisee vain muutama päivä ennen sarja-avausta.

Matkustuksen koronarajoitukset ja ruuhkautuneet matkustusasiakirjojen käsittelyt ovat tuoneet yllättäviä mutkia matkaan. Esimerkiksi keskipelaaja, kolumbialainen Daniel Aponza käännytettiin kotimaassaan lentokentältä takaisin.

– Meillä on ollut vähän kuusi vastaan kuusi harjoituksia, joten siihen nähden harjoituspelit ovat menneet hyvin. Ja onhan meillä puuttunut isoonkin rooliin kaavailtuja pelaajia.

Viimeisessä harjoitusottelussa Lakkapää kohtasi oululaisen Lentopalloseura Ettan, ja 3-1 päättyneessä ottelussa rovaniemeläiset pistivät Olli Kuoksan valmentaman ryhmän ajoittain ahtaalle. Myös sunnuntain sarja-avauksessa Oulussa Etta vei pisteet, nyt selkeästi erin 3-0.

Tasaisen vahva joukkue

Lakkapäällä on koossa jälleen varsin monikansallinen ryhmä. Toinen passari Reece Dixon on kanadalainen, Aponza siis Kolumbiasta, yleispelaaja Bryton Codd Belizestä, hakkuri Fredric Gustavsson Ruotsista ja päävalmentaja Luis Salgado Hondurasista.

Silti takavuosien muukalaislegioonasta, jossa ei kotimaisia pelaajia ollut juuri kentällä lainkaan, ei missään nimessä voi puhua. Ulkomaalaisvahvistusten määrä on Mestaruusliigassa keskitasoa, tuloilmansuuntia on vain piristävän monta.

– Minulla on takana henkilökohtaisesti erittäin hyvä kesä. Uskon, että olen ykköspassari, Jäntti lataa viitaten kanadalaiseen toiseen pelintekijään.

– Erityisesti passarin on hyvä olla kiero savolainen, Kuopiosta kotoisin oleva Jäntti murjaisee. Hän aloittaa toisen kautensa Rovaniemellä.

Lakkapään joukkue muuttui reippaasti tälle kaudelle. Iso muutos oli myös päävalmentajan vaihtuminen Jukka Tuovisesta Salgadoon.

– Salgado on hyvin avoin tyyppi. Hän ei ole niin taktiikkaan keskittynyt ja pikkutarkka kuin Tuovinen ja antaa pelaajille aika paljon vapauksia toimia kentällä.

Jäntti näkee joukkueen tasaisen vahvana. – Pisteiden teko on aiempaa laajemman ryhmän harteilla.

Viime kaudella hakkuri Eetu Häyrinen oli päävastuussa pisteiden iskijänä. Häyrisen ura jatkuu Joensuussa, ja Lakkapään hakkuriksi palaa jo tuttu Fredric Gustavsson.

Kuka?

Lasse Jäntti

Team Lakkapään passari

23-vuotias, pituutta 182 senttiä.

Opiskelee Savonia-ammattikorkeakoulussa kansainväliseksi tradenomiksi

Ottelut Mestaruusliigassa: 122 (Leka-Volley, Savo Volley)

Nuorten maaotteluja: 7

Harrastus: Golf, tasoitus 19,8, suosikkikenttä Santa Claus Golf – Ounasvaaran Golfpuisto

"Voimme olla kauden yllättäjä"

Lakkapää ei ole joukkueena asettanut vielä sijoitustavoitetta alkaneelle kaudelle.

– Henkilökohtaisesti ajattelen meidän tavoittelevan ehdottomasti pudotuspelipaikkaa. Me voimme olla se yllättäjäjoukkue tällä kaudella, Jäntti näkee.

Joukkue on nuori, ja Jäntti kuuluu nuoresta iästään huolimatta kokeneeseen kaartin.

– Olen jo juniorina ollut johtajatyyppi ja yritän opastaa ja potkia nuorempia perseelle. Ja onhan passarin rooli tärkeä. Lentopallo on hyökkäyspeli, ja passarin mukana hyökkäyspeli joko elää tai kuolee.

Omalla urallaan Jäntillä on alkavalle kaudelle selkeä tavoite.

– Läpimurto liigan passareiden eliittiin!

Lentopallon miesten Mestaruusliigan ottelu Lakkapää – Kokkolan Tiikerit to 7.10 klo 18.30 Lapin urheiluopistolla.