Johtaminen: Pyykkö vai Ran­ta­pel­ko­nen – So­dan­ky­län kun­nan­joh­ta­ja va­li­taan illalla

Kolumni: Sai­raa­lan­nie­mi alkaa näyttää hyvältä – iloit­sen, jos nyt tyh­jil­lään ole­val­le alueel­le saadaan ihmisiä ja elämää

Mainos: Lapin Kansa Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Saa­me­lai­set, media ja sa­nan­va­paus -pa­nee­li Ro­va­nie­mel­lä tors­tai­na – Lapin Kansa tekee suoran net­ti­lä­he­tyk­sen ja pod­cast-koos­teen

Saamelaisasiantuntija Pirita Näkkäläjärvi on yksi paneeliin osallistujista.
Saamelaisasiantuntija Pirita Näkkäläjärvi on yksi paneeliin osallistujista.
Kuva: City-Sámit ry

Julkisen sanan neuvosto (JSN) ja Lapin Kansa järjestävät torstaina 29.8. paneelikeskustelun aiheesta ”saamelaiset, media ja sananvapaus”. Rovaniemellä järjestettävä paneelikeskustelu alkaa kello 17.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Lapin Kansan verkkosivuilta. Paneelista tehdään myös kooste perjantaina ilmestyvään Lapin Kansan Viikkoraati-podcastiin.

Kysymyksiin ”vaientaako vihapuhe saamelaisia?” ja ”miten mediassa pitäisi käsitellä alkuperäiskansoja?” vastauksia etsivät JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström, Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen, saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola Oulun yliopistosta, saamelaisasiantuntija Pirita Näkkäläjärvi ja sosiologian professori Jarno Valkonen Lapin yliopistosta. Keskustelun juontaa JSN:n jäsen, tutkija Tapio Nykänen Lapin yliopistosta.

Rovaniemen keskustassa hotelli Santa Clausissa järjestettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy. Sisään mahtuu 50 ensimmäistä.

Paneeli on osa JSN:n Rovaniemen-vierailun ohjelmaa.