Sushin salaisuus on riisin pesemisessä - katso video sushin teosta kotioloissa!

Harri Kuittinen
Sushin salaisuus on riisin pesemisessä - katso video sushin teosta kotioloissa!

Makirullia ja mätigunkan.

Riikka Happonen

Japanilaiset sushimestarit hiovat taitojaan vuosikymmeniä, mutta siitä ei kannata ottaa kotikeittiöissä paineita. Tärkeintä hyvän sushin valmistuksessa on sushiriisin peseminen ja valmistus sekä tuoreet raaka-aineet.

Oheisella videolla näytetään makirullien, nigirien, gunkanien ja japanilaisen munakkaan valmistusohjeet sekä esimerkki näyttävästä esillelaitosta.

Hellavahdit on 1–2 kertaa kuussa ilmestyvä videosarja, jossa Lännen Median ruokatoimittaja Riikka Happonen ja kuvaaja Harri Kuittinen esittelevät ruoanlaiton tekniikoita. Molemmat ovat intohimoisia kotikokkeja ja aina valmiita kokeilemaan jotain uutta.

Tällä videolla sushia tekee Hellavahtien kanssa sushiharrastaja Risto Valkama, joka tutustui ruokalajiin jo lapsena ja nuorena Japanissa asuessaan.

 

Kommentit (1)

  • Ari-san

    3 dl? Eikö 3 rkl riittäisi?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös