pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Ro­va­nie­mi lo­pet­taa kou­lu­jen luok­ka-al­tis­tu­mis­ten tie­dot­ta­mi­sen

Rovaniemen kaupunki on päättänyt lopettaa koulujen luokka-altistumisten tiedottamisen tiistaista alkaen. Jatkossa vanhempia ei enää erikseen tiedoteta luokka-altistumisista.

Altistumistilanteita on kaupungin tiedotteen mukaan kouluilla ja muissakin tilanteissa niin paljon, että koulut eivät pysty enää tukemaan jäljitystoimintaa tiedottamalla. Tartuntojen määrä on lisääntynyt ja oleellista on, ettei koululainen mene kouluun oireisena.

Huoltajien tulee kuitenkin edelleen ilmoittaa oppilaan poissaolosta ja tartunnasta koululle. Kaupunki seuraa poissaolojen ja tartuntojen määrää kouluilla myös jatkossa.

Rovaniemen kaupunki teki viime viikolla muutoksia karanteeniohjeistukseen koulu- ja päiväkotialtistumisten osalta.

Muutoksen takia osalla on voinut jäädä saamatta karanteenipäätös. Tämä johtuu siitä, ettei terveydenhuolto ole kyennyt kontaktoimaan kaikkia altistuneita.

Mikäli et ole saanut terveydenhuollon yhteydenottoa viikoilla 1–3 ja tarvitset karanteenipäätöksen, voit hakea karanteenipäätöstä Rovaniemen kaupungin sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Tarkemmat ohjeet hakemuksen täyttämiseen ja lähettämiseen löytyvät Rovaniemen kaupungin nettisivuilta.

Rovaniemen kaupunki ei enää tee PCR-varmennuksia positiivisen antigeeni-testituloksen saaneille.

PCR-varmennuksia ei enää tarvita viruksen tarkempaa määritystä varten, koska on jo tiedossa, että alueellisesti vallalla on omikronmuunnos.

Jos henkilö haluaa PCR-varmennuksen koronapassia varten, hänen tulee kustantaa testi itse. Testejä tarjoavat yksityiset palveluntuottajat.