Ro­va­nie­mel­lä kau­pun­ki ei enää tee ko­ro­na­tes­te­jä vii­kon­lop­puisin – Tes­tat­ta­vat oh­ja­taan Me­hi­läi­sel­le

Mehiläisen drive in -testauspiste sijaitsee osoitteessa Sairaalakatu 1.
Mehiläisen drive in -testauspiste sijaitsee osoitteessa Sairaalakatu 1.
Kuva: Pekka Aho

Kaupunki on lopettanut viikonloppuiset koronanäytteenotot Pulkamontien terveysasemalla toistaiseksi. Näytteenotto jatkuu arkisin normaalisti. Näytteenotto on auki maanantaista torstaihin kello 8–16 sekä perjantaisin kello 8–15.

Viikonloppuisin kuntalaisten käytössä on Mehiläisen drive in -testauspiste osoitteessa Sairaalakatu 1. Testauspiste on auki lauantaisin ja sunnuntaisin kello 8.30–11.30. Aikaa ei tarvitse varata, ja testaus on kuntalaiselle maksutonta. Paikalle voi saapua autolla, mutta myös vaikkapa kävellen tai pyörällä.

Piekkarin testipiste jatkaa

Lasten ja perheiden näytteenotto palvelee jatkossakin arkisin Pienteollisuustalolla (Piekkari) osoitteessa Pohjolankatu 2B. Sisäänkäynti tapahtuu rautatieaseman puolelta. Testauspaikka löytyy sisääntulon jälkeen vasemmalta. Piekkarin testauspiste on avoinna maanantaista torstaihin kello 8–15 sekä perjantaisin kello 8–13.45. Viikonloppuisin myös lapsia voi viedä koronatestiin Sairaalakadulle.

Testiajanvaraus netissä

Testiaikoja Pulkamontielle ja Piekkarille voi varata kaupungin sähköisen ajanvarauksen kautta.

Jos ajanvaraus kaupungin sähköisen ajanvarauksen tai terveysasemien puhelinpalvelun kautta ei onnistu, testissä voi käydä maksutta myös Terveystalolla. Aika varataan Terveystalon verkkosivuilta.

Koronatestiin pitää hakeutua jos on lieviäkin koronavirukseen tai ylähengitystieinfektioon viittaavia oireita. Alle kouluikäisten lasten testausohjeet ovat lievemmät.

Lisätietoa: rovaniemi.fi/koronavirus