Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­ti­alue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Rollo soi­koon: Seit­sen­vuo­ri on mo­ni­toi­mi­muu­sik­ko Mikko Hyy­ry­läi­sen oma juttu

Mikko Hyyryläinen soittaa viidessä eri kokoonpanossa ja toimii aktiivisena keikanjärjestäjänä.

Seitsenvuori-nimellä omaa musiikkiaan tekevä Mikko Hyyryläinen on tuttu muun muassa yhtyeistä Reindeer Kalasnikov, Siipisulat, Alamaailma ja Rosa Heart. Muusikon roolin lisäksi hän järjestää aktiivisesti keikkoja Rovaniemelle.
Seitsenvuori-nimellä omaa musiikkiaan tekevä Mikko Hyyryläinen on tuttu muun muassa yhtyeistä Reindeer Kalasnikov, Siipisulat, Alamaailma ja Rosa Heart. Muusikon roolin lisäksi hän järjestää aktiivisesti keikkoja Rovaniemelle.
Kuva: Niko Mukkala
Uuden Rovaniemen toimitus kyselee Rollo soikoon -palstalla rovaniemeläisten yhtyeiden ja muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä. Tällä kertaa vastausvuorossa on Seitsenvuosi-nimellä musiikkia tekevä Mikko Hyyryläinen.

Seitsenvuori sai alkunsa niin Reindeer Kalashnikovissa kuin Siipisulissa musisoivan Mikko ”Hyrski” Hyyryläisen sooloprojektina, mutta huhtikuussa julkaistulla Kuunvalo-singlellä mukana on jo kokonainen bändi.

1. Mikko Hyyryläinen, millaista musiikkia Seitsenvuori tekee?

– Tyylilaji liikkuu suomirockin ja progressiivisen rockin välimaastossa, osaa kappaleista voisi luonnehtia melankoliseksi taiderockiksi. Kahden ensimmäisen sinkkujulkaisun, Katse ja Kuuma kivi, soittimet ovat suurimmalta osalta minun, eli artistin itsensä soittamia.

–  Uudessa Kuunvalo-kappaleessa mukana ovat myös rumpali Mikko Laitila, basistit Henri Hietanen ja Juho Kinnunen, kosketinsoittaja Aleksi Paalimäki, viulisti Maija Karhumaa, sellisti Liisa Haapanen ja kitaristi Jussa Kaihua. Itse soitan kitaraa, lyömäsoittimia, kosketinsoittimia ja laulan.


2. Kerro hieman itsestäsi muusikkona: kuka olet, millaista musiikkia teet?

– Tituleeraan itseäni monitoimimuusikoksi ja toimin aktiivisesti myös keikkajärjestäjänä. Olen tehnyt laajasti erilaista musiikkia yli kymmenen vuotta, funk-rapista progressiiviseen metalliin ja folkiin.

– Tämän hetkinen ambitio on tehdä kerroksellista ja tunteellista musiikkia juuri Seitsenvuori-nimellä. Nimi muuten juontaa suvussani kulkeneesta, saksalaisjuurisesta Siebenberg-sukunimestä, ja kuvastaa samalla musiikin luonteenpiirteitä.

3. Mitä musiikillisia suunnitelmia sinulla on loppuvuoden varalle? Entäpä millaisena musiikkikaupunkina näet Rovaniemen tällä hetkellä?

– Äänitän yhdessä Mikko Ruokamon kanssa Seitsenvuoren ensimmäistä albumikokonaisuutta, joka olisi tarkoitus saada kesällä valmiiksi ja syksyllä julkaistua. Toiveena olisi päästä myös bändikokoonpanolla keikkailemaan ympäri Pohjois-Suomea. Seitsenvuoren musiikki toimii parhaiten juurikin livenä.

"Rovaniemen kulttuuri- ja musiikkipiirit ovat aktiiviset ja laajat. Toivoisinkin, että tämä asia ymmärrettäisiin niin tavantallaajien kuin päättäjien keskuudessa."
Mikko Hyyryläinen
Muusikko

– Rovaniemen kulttuuri- ja musiikkipiirit ovat aktiiviset ja laajat. Toivoisinkin, että tämä asia ymmärrettäisiin niin tavantallaajien kuin päättäjien keskuudessa. Minua hämmästyttää, miksei paikallinen musiikkiosaaminen soi ja näy enemmän kaupungin toiminnassa tai katukuvassa.

Seitsenvuori

Mikko Hyyryläinen

Syntynyt 1991 Rovaniemellä.

Soittaa useita eri soittimia eri kokoonpanoissa Reindeer Kalashnikov, Siipisulat, Alamaailma ja Rosa Heart.

Toimii keikkoja järjestävän yhdistyksen Arctic Live Entertainmentin eli ALE ry:n puheenjohtajana.

Työskentelee sijaisopettajana ja sosiaaliohjaajana, opiskelee sosiologiaa Lapin yliopistossa.