Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Riit­ta-Lii­sa Ro­po­nen, 45, palaa maas­to­hiih­don maail­man­cu­piin Jäl­li­vaa­ras­sa

Jällivaara
Riitta-Liisa Roponen oli paras suomalaisnainen kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan FIS-kilpailuissa Muonion Oloksella.
Riitta-Liisa Roponen oli paras suomalaisnainen kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan FIS-kilpailuissa Muonion Oloksella.
Kuva: Sakari Kekki

Riitta-Liisa Roponen, 45, on nimetty Suomen joukkueeseen, joka kilpailee tulevana viikonloppuna Ruotsin Jällivaarassa maastohiihdon maailmancupissa. Roponen on kilpaillut edellisen kerran maailmancupissa joulukuussa 2021 Sveitsin Lenzerheidessa Tour de Skin kilpailussa.

Jällivaarassa ohjelmassa ovat vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailut ja 4x7,5 kilometrin viestit. Suomi suuntaa Jällivaaraan 11 urheilijan joukkueella.

Roponen oli hiljattain paras suomalaisnainen kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan FIS-kilpailuissa Muonion Oloksella. Kuudenneksi sijoittunut Roponen oli muun muassa Krista Pärmäkoskea ja Kerttu Niskasta nopeampi.

Roponen ilmoitti kansainvälisen hiihtouransa päättymisestä huhtikuussa 2022, mutta palaa siis nyt ainakin hetkeksi maailmancupiin.

Suomen kärkimies Iivo Niskanen jättää Jällivaaran maailmancupin kisat väliin. Norjalaistähdistä sivussa ovat miehissä Johannes Hösflot Kläbo ja naisissa Tiril Udnes Weng.