Ra­ken­nus­lii­ke Lehdon entinen suur­omis­ta­ja Asko Myl­ly­mä­ki sai yli 40,5 mil­joo­nan euron tulot Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Asko Myllymäki.
Asko Myllymäki.
Kuva: Vesa Joensuu

Asko Myllymäki on kärkisijoilla Pohjois-Pohjanmaan verotiedoissa vuonna 2018. Hän ansaitsi yhteensä yli 40,5 miljoonaa euroa.  Suurin osa oli pääomatuloja, sillä ansiotuloja oli runsaat 45 000 euroa.

Lehto Groupin osakkeita myynyt Myllymäki oli Pohjois-Pohjanmaan eniten tienannut henkilö myös vuonna 2017. Silloin Hän kuittasi noin 99 000 euron ansiotulot ja yli 16 miljoonan euron pääomatulot.

Toisena Pohjois-Pohjanmaan verotiedoissa on Conlog Oy:n toimitusjohtaja Jouko Koski, joka tulot yhteensä olivat yli 6,2 euroa. Pääomatulot olivat yli 6 miljoonaa euroa ja antiotulot 140 000 euroa.

Ruotsalainen puolustus- ja turvallisuusmarkkinoiden järjestelmätoimittaja osti oululaisen Conlog Oy:n.

Pohjois-Pohjanmaan listalla kolmantena on Jorma Takanen lähes 490 000 euron ansiotuloilla, 4,42 miljoonan pääomatuloilla ja yhteensä yli 4,9 miljoonan euron tuloilla. Takanen on Sievi Capital Oyj:n ja Scanfilin perustaja.

Yhdeksän suurituloista oli pyytänyt verottajaa poistamaan nimensä ja verotietonsa medialle lähetettävistä tiedoista Pohjois-Pohjanmaalla.

Kaikki verouutiset löydät täältä:

https://www.lapinkansa.fi/verot

Verokoneemme löydät täältä:

https://www.lapinkansa.fi/verokone