Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Pääkirjoitus: Vii­mei­nen­kin hy­väk­syi, Na­to-kat­se nyt pi­kai­ses­ti Suomen rooliin puo­lus­tus­lii­tos­sa

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Pitkä odotus on ohi: Juulia Turk­ki­la ja Matt­hias Vers­luis pa­laut­ti­vat Suomen jää­tans­sin ar­vo­kil­pai­lu­mi­ta­leil­le – ko­ti­jääl­lä var­mis­tu­nut EM-mi­ta­li tar­joi­li muis­to­ja 30 vuoden takaa

Suomen jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis varmistivat mitalin Espoossa järjestettävissä taitoluistelun EM-kilpailuissa.

Turkkila ja Versluis onnistuivat jo perjantain rytmitanssissaan, jonka rumba- ja sambarytmit siivittivät heidät kolmanneksi ennätyspisteillä 77,56, ja he varmistivat jo "pikkumitalin" kilpailun puolivälissä.

Lauantain vapaatanssi soljui Franz Schubertin sävelten tahtiin ja toi pisteet 120,65. Kolmanneksi viimeisenä luistellut suomalaispari siirtyi kilpailun kärkeen ennätysyhteispistein 198,21 ja varmisti mitalin, jonka väri vahvistuu kahden viimeisen parin luisteltua vapaatanssinsa.

Mitali on Suomelle ensimmäinen taitoluistelun arvokilpailuista sitten vuoden 2019, jolloin yksinluistelija Viveca Lindfors ylsi EM-pronssille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.