Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Pienin askelin kohti mi­ni­ma­lis­tis­ta elä­män­ta­paa – Lap­pi­lais­nuo­ret ker­to­vat, kuinka he vä­hen­si­vät jätteen määrää elä­mäs­sään

Nollahukka nostaa tapetille jätteen määrän elämässä. Kulutustottumusten muuttaminen vaatii vaivannäköä, mutta pienesti kuluttamalla rahaa säästyy.

Rovaniemeläiset Emilia Tammilehto, 19, ja Almareeta Tuononen, 19, havahtuivat kulutustottumuksiinsa vegaanisuuden myötä. Tänä päivänä nuoret naiset kertovat miettivänsä kulutustaan päivittäin. Kierrättäminen on jo kuitenkin rutinoitunutta puuhaa.

– Kuluttamista miettii ensisijaisesti, kun on kaupassa. Myös joskus, kun kotona käyttää tavaroita miettii, että miksi tämäkin on tullut ostettua, kertoo Tammilehto.

Ivalolaisen Riikka Tepsan, 27, huomio kiinnittyi kulutukseen, kun hän alkoi viihtymään enemmän luonnossa.

– Aloin miettimään esimerkiksi sitä, kuinka paljon erilaisilla kulutusvalinnoilla vaikutetaan suoraan luontoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.