Pakotteet: Suur­lii­ke­mies Boris Ro­ten­ber­gin maat Pel­ko­sen­nie­mel­lä on ta­ka­va­ri­koi­tu

Ylioppilaat: Onnea kevään uudet yliop­pi­laat! – katso Lapin Kansan ha­ku­ko­nees­ta Lapin kuntien uudet yli­op­pi­laat

Kevättulvat: Tänä vuonna Kit­ti­läs­sä ei tar­vit­se pelätä tul­va­va­hin­ko­ja, mutta joka vuosi näin ei ole ollut – ko­ko­sim­me kuvia Lapin tul­vis­ta

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Pel­ti­pai­lak­ka-pod­cast: Maa­kun­ta­mat­kal­la ta­paa­mas­sa lap­pi­lai­sia kult­tuu­ri­per­soo­nia – Reis­sus­sa vastaan tuli myös aito Lynx 250 GL

-
Kuva: Lapin Kansa

Moottorikelkkasafareita eivät ajele vain turistit vaan myös paikalliset. Safarihan on retki, ja sellaisen voi lähimatkailun hengessä tehdä myös kotikulmille.

Palojärven lomakeskuksen yrittäjä Janne Raappana.
Palojärven lomakeskuksen yrittäjä Janne Raappana.
Kuva: Tapio Nykänen

Peltipailakka-sarjan toimittaja Tapio Nykänen otti kelkan ja lähti sarjan päätteeksi retkeilemään Etelä-Lapin sydänmaille.

Kahden päivän rengasmatkan reitti kulki alkuun väliä Rovaniemi-Palojärvi-Ylläsjärvi-Köngäs ja toisena päivänä väliä Köngäs–Kittilä–Kierinki–Käyrämö–Rovaniemi. Tarkoituksena oli etsiä vaihtelevia reittejä ja maisemia, ihailla vanhoja peräpohjalaiskyliä ja nauttia yhdessäolosta itsensä kanssa.

Matkalla Nykänen tapasi tunnettuja lappilaisia kulttuuripersoonia.

Nauhurille saakka tallentuivat Palojärven lomakeskuksen isäntä Janne Raappana, Kolarin kyläaktivisti Johanna Koivumaa sekä Kieringin lomakylän yrittäjät Teija Raaterova ja Ari Mikkola. Jokaisen talon pihalla oli, kuinkas muuten, kelkka tai kaksi.

Ja tuli reissussa vastaan tietysti myös se kulttuuriesine, mistä koko Peltipailakka-podcast sai alkunsa – Rovaniemellä suunniteltu ja valmistettu ihka-aito Lynx 250 GL.

Kolarin kyläaktivisti Johanna Koivumaa ja Lynx 250 GL.
Kolarin kyläaktivisti Johanna Koivumaa ja Lynx 250 GL.
Kuva: Tapio Nykänen