Päivän lef­fa­poi­min­nat: Mur­su­viik­si­nen konkari rat­sas­taa au­rin­gon­las­kuun

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Sam Elliott kantaa olemuksellaan herkästi maaliin tarinan entisestä länkkäritähdestä.
Sam Elliott kantaa olemuksellaan herkästi maaliin tarinan entisestä länkkäritähdestä.
Kuva: Beth Dubber
Elokuvat

The Hero

★★★★ Sam Elliott on se mursuviiksinen, kellariääninen konkari pienistä elokuvista ja pienistä rooleista. Vihdoinkin Brett Haley keksi antaa tälle keskusroolin, ja sai anteeksi turhan kliseisen käsikirjoituksen. Aidon Lännen miehen olemuksellaan Elliott kantaa herkästi maaliin tarinan Lee Haydenista, entisestä länkkäritähdestä. Yksinäisyys huokuu miehestä, joka korjaa asioita ennen kuin ratsastaa kohti auringonlaskua. Ensiesitys. (USA 2017)

TV5 klo 21.00

A Family Man

★★ Gerard Butlerilla on tänä viikonloppuna pitänyt kiirettä. Eilen hän yritti estää maailmanlopun katastrofileffassa Geostorm. Tänään vantteraa miestä järkyttävät oman lapsen sairaus ja perhekriisi. Ne ovat vakavia asioita, mutta monien äänekkäitten toimintaelokuvien tähti ei onnistu puristamaan uskottavaa herkkyyttä kiireisen myyntitykin elämänmuutokseen. Yritystä kyllä on, liiankin kanssa. Melkein ähinä kuuluu. Ensiesitys. (USA 2016)

Liv klo 21.00

Rakkaus muuttaa taloon

★★ On toki helppo ymmärtää, että Hallie Meyers-Shyer juuttuu omassa esikoiselokuvassaan äitinsä Nancy Meyersin jättämiin jälkiin. Vertailu romanttisten komedioiden taitajaan ei kuitenkaan ole aloittelijalle eduksi. Haparoivan elokuvan pelastavat pahimmalta Reese Witherspoon ja Michael Sheen eronneina vanhempia. Höpötystä riittää, kun filmibisnekseen tähtäävät nuoret miehet muuttavat ensiksi mainitun taloon. Ensiesitys. (USA 2017)

TV2 klo 21.00