Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ogier jat­kai­si mie­luus­ti Toyo­tal­la ensi vuon­na­kin: "Ei ole syytä muuttaa mitään"

Helsinki
Sebastien Ogier (oik.) jatkaisi mieluusti tässä tiimissä jakossakin. Vasemmalta Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans.
Sebastien Ogier (oik.) jatkaisi mieluusti tässä tiimissä jakossakin. Vasemmalta Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans.
Kuva: ToyotaGazoo Racing

Ralliautoilun MM-sarjan kahdeksankertainen mestari Sebastien Ogier haluaisi näillä näkymin ajaa Toyota-tallin "pätkätyöläisenä" ensi vuonnakin ja viittaa kintaalla huhuihin, joissa häntä on viety kilpailijatallin Hyundain riveihin. Ranskalaista rallilegendaa asiasta jututti Motorsport-sivusto.

Ogier jätti vakihommat MM-ralleissa voitettuaan mestaruuden 2021 Toyotalla. Sen jälkeen häntä on nähty säännöllisen epäsäännöllisesti MM-ralleissa. Tällä kaudella mies on ajanut kuudessa kisassa ja voittanut niistä kolme. Ogier on kertonut, että hinkua vakikuskiksi ei ole ja hän nauttii siitä, että ajoittaisen kisaamisen myötä perheelle jää enemmän aikaa.

Suomen MM-rallissa elokuussa spekuloitiin kuitenkin, että Ogier voisi vaihtaa Toyotalta Hyundaille ensi vuonna. Hyundailla on ensi kaudeksi "lukittuna" vain Thierry Neuvillen paikka kuljettajistossa, ja Ogierin siirtyminen olisi huhuilijoiden mukaan mahdollista siksikin, että Hyundai palkkasi tekniseksi johtajakseen Ogierin vanhan työtoverin Francois-Xavier Demaisonin. Kaksikko teki töitä yhdessä Volkswagenilla 2013–16.

Ogier kuitenkin tyrmää spekulaatiot. Hänen mukaansa "ei ole syytä muuttaa mitään".

– Ei minulla ole sen kummempaa kerrottavaa. Ei ole salaisuus, että olen tyytyväinen siihen, mitä nyt teen. Eikä sekään ole salaisuus, että keskustelemme jatkaaksemme samantyyppisellä (kisaohjelmalla), Ogier kertoi Motorsportille.

– Tunnen paljon porukkaa Hyundailta, mutta totuus on, että olen tyytyväinen kaikkeen siihen mitä minulla nyt on. Ei ole syytä muuttaa mitään.

Myös Toyota on aiemmin viitannut siihen, että kuljettajistoa ei ole syytä muuttaa kauteen 2024. Vaikka Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin jatkosopimuksia ei olekaan sinetöity, Motorsportin mukaan kaksikon uskotaan jo käyvän sopimusneuvotteluja.