Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Luonnonsuojelu: Ro­va­nie­men luo­teis­kul­mal­la si­jait­se­va tun­te­ma­ton luon­to­hel­mi on Lapin vanhin suo­je­lua­lue

Mou­ka­rin­hei­ton kak­sin­ker­tai­nen olym­pia­mi­ta­lis­ti Jüri Tamm kuoli 64-vuo­tiaa­na - jo toinen lyhyen ajan sisällä me­neh­ty­nyt mou­ka­ri­täh­ti

Tallinna

Moukarinheitossa muun muassa kaksi olympiapronssia ja MM-hopean saavuttanut Jüri Tamm on kuollut 64-vuotiaana, Viron yleisurheiluliitto kertoi kotisivuillaan.

Keskiviikkona kuollut Tamm ylsi olympiapronssille Moskovassa vuonna 1980 ja Soulissa 1988. Vuonna 1987 hän oli MM-hopealla Roomassa. Tammin ennätys 84,40 on vuodelta 1984.

Pärnussa syntynyt Tamm saavutti suurimmat meriittinsä Neuvostoliiton väreissä. Barcelonan vuoden 1992 olympialaisissa hän edusti Viroa ja oli viides.

Urheilu-uransa jälkeen Tamm oli muun muassa Viron parlamentin jäsen ja Viron olympiakomitean varapuheenjohtaja. Tammin kuolemasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Etusuora-sivusto.

Tamm oli jo toinen lyhyen ajan sisällä kuollut moukarimies. Kaksinkertainen olympiavoittaja ja lajin maailmanennätysmies Juri Sedyh kuoli 66-vuotiaana sydänkohtaukseen.

Sedyh voitti moukarinheiton olympiakultaa ensimmäistä kertaa Montrealissa vuonna 1976. Venäläinen oli tuolloin vasta 21-vuotias. Toinen kulta ripustettiin kaulaan Moskovassa 1980. Hopeaa hän juhli Soulissa 1988.

Sedyh voitti urallaan myös maailmanmestaruuden, kolme EM-kultaa ja yhteensä kahdeksan arvokisamitalia. Hän nappasi MM-kultaa vielä 36-vuotiaana.

Sedyhin vuonna 1986 kiskaisema tulos 86,74 on edelleen moukarinheiton maailmanennätys.