pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

MM-de­by­tant­ti Joel Armia sä­väyt­ti, mutta pai­not­taa katseen siir­tä­mis­tä no­peas­ti seu­raa­vaan ot­te­luun: "Hyvät asiat mukaan"

Leijonat kohtaa Latvian, joka hävisi avausottelunsa Yhdysvalloille.

Joel Armia palkittiin avausottelussa Suomen parhaana pelaajana.
Joel Armia palkittiin avausottelussa Suomen parhaana pelaajana.
Kuva: Pasi Mennander

Suomen harvoihin NHL-apuihin jääkiekon miesten MM-kilpailuissa kuuluva Joel Armia sai lentävän lähdön ensimmäisille aikuisten arvokilpailuilleen, kun hän saalisti myöhään perjantai-iltana pisteet 1+1. Leijonat pelasi nousujohteisen ottelun ja kukisti Tampereella MM-avauksessaan Norjan 5–0.

Armia nappasi syöttöpisteen ensimmäisen erän lopussa Harri Pesosen tärkeään 1–0-maaliin ja viimeisteli itse kolmannessa erässä 4–0-lukemat ylivoimalla. Onnistumiset maistuivat Armialle, joka debytoi A-maajoukkueessa viime viikonloppuna Tukholman EHT-turnauksessa.

– Alku oli vähän tahmea, mutta pysyimme kärsivällisinä, saimme lopussa hyvät maalintekopaikat ja teimme maaleja. Tosi kiva auttaa joukkuetta maalinteossa, Armia jutteli.

Tänään vastassa on Latvia, joka taipui eilen Yhdysvalloille 1–4. Iltaottelu alkaa kello 20.20.

– Tämä on nollattava äkkiä. Turnauksessa pelit tulevat nopeasti. Tästä pitää ottaa hyvät asiat mukaan ja keskittyä seuraavaan otteluun, Armia tuumi.

"Ei ole väliä, kuka tekee maalit"

NHL:ssä Montrealia edustava Armia on nähty taalajäillä puolustavissa ketjuissa, mutta maajoukkueessa häneen kohdistuu odotuksia myös pisteidenteossa. Yhteispeli Valtteri Filppulan ja Harri Pesosen kanssa parani vaihto vaihdolta.

– Minulle käy mikä rooli vain. Ei ole väliä, kuka tekee maalit. Kokoonpanossa on paljon maailmanluokan pelaajia. Kuka vain voi tehdä maaleja ja pisteitä, 28-vuotias Armia painotti.

Kymmenen Suomen pelaajaa pääsi pisteille Norjaa vastaan, joten leveyttä riitti mukavasti.

Nashvillen NHL-joukkueesta saapuneen Mikael Granlundin odotetaan pelaavan Latviaa vastaan. Granlund ja Armia pelasivat yhdessä nuorten MM-kilpailuissa vuosikymmen sitten.

– Hän tuo hyvää hyökkäyspeliä ja puolustaa täydellä sydämellä, Armia kuvaili.

Tampereella pelataan tänään myös Ruotsi–Itävalta ja Tshekki–Britannia. Helsingin jäähallin kisatarjontaan kuuluvat Tanska–Kazakstan, Sveitsi–Italia ja Slovakia–Saksa.

Poiminta

Päivän pelit

Lauantai 14.5.

12.20 Tanska–Kazakstan

12.20 Ruotsi–Itävalta

16.20 Tshekki–Iso-Britannia

16.20 Sveitsi–Italia

20.20 Latvia–Suomi

20.20 Slovakia–Saksa