Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Luovaa maa­laus­ta, eläin­teat­te­ria ja mo­ni­tai­de-esi­tys – Po­ro­ka­rin kylässä pi­de­tään Tai­de­päi­vät

Taidepäivillä pääsee kokeilemaan eläinteatterin tekemistä. Eläinteatteri Elmerin ohjaaja Minna Tuomarmäki ja Piika-koira saapuvat Porokariin Turusta.
Taidepäivillä pääsee kokeilemaan eläinteatterin tekemistä. Eläinteatteri Elmerin ohjaaja Minna Tuomarmäki ja Piika-koira saapuvat Porokariin Turusta.

Porokarin taidepäivät tarjoilee taidetyöpajoja ja -elämyksiä koko perheen kylätapahtumassa. Työskentelyn aloittaa lauantaina Acryl Pouring -työpaja, jossa on luvassa väri-ilottelua ja maalausefektien opettelua akryyliväreillä, vedellä ja erilaisten tekniikoiden avulla. Ohjaajana toimii Kuvataideyhdistys Maahisten Pertti Huhtala.

Eläinteatteri-työpajassa voi kokeilla teatterin tekemistä koirien kanssa Eläinteatteri Elmerin Minna Tuomarmäen johdolla. Työpajassa tehdään ohjaajalähtöisesti helppoja, draamallisia harjoitteita ryhmässä ja työskennellään yhdessä eläinteatterin koiran kanssa muutamia temppuja opetellen. Tapahtuman tiedotteen mukaan koirat ovat eläinavusteiseen työhön koulutettuja, ja jokaiseen kohtaamiseen turvallisia.

Tapahtuman pääesiintyjänä on monitaideryhmä Recover Laboratory. Ryhmän teos rakentuu muusikko Samuli Kivelän äänimaisemasta, kuvataiteilija Sofi Häkkisen visuaalisesta maisemasta, vannetaiteilija Miradonna Sirkan liikkeestä ja taiteilija Iida-Liina Linnean valokuvasta. Recover Laboratory on tehnyt kokeellisia esityksiä, tapahtumia ja teoksia niin Suomessa kuin ulkomailla. Ryhmän teokset perustuvat yllättäviin ihmiskohtaamisiin – välillä herkkiin, välillä hauskoihin.

Tapahtuman järjestävät Porokarin kyläyhdistys ja Kuvataideyhdistys Maahiset Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnan ja Rovaniemen kylien kehittämissäätiön tuella.

Porokarin taidepäivät la 25.9. klo 11–20 ja su 26.9. 11–15 Porokarin kylätila, Kittiläntie 8325, Lohiniva. Vapaa pääsy.
Porokarin taidepäivät

Ohjelma

Lauantai: Haitarimusiikkia ja yhteislaulua klo 11, Acryl Pouring -työpaja 11.30–14, Eläinteatteri-työpaja 14.30–16.30, Recover Laboratory -esitys klo 17.

Kyläyhdistyksen buffetista voi ostaa keittolounasta, kahvia, pullaa ja grillimakkaraa.

Sunnuntai: Taidenäyttely taidepajojen tuotannosta.