Vietitkö nuoruutesi Tökärillä ja Valtsikalla? Etsintäkuulutus vuonna 1972 syntyneille, jotka viettivät nuoruutensa Kemissä, Keminmaassa tai Simossa

Kati Lahtisen kotialbumi
Vietitkö nuoruutesi Tökärillä ja Valtsikalla? Etsintäkuulutus vuonna 1972 syntyneille, jotka viettivät nuoruutensa Kemissä, Keminmaassa tai Simossa

Kati Lahtisen luokkakuva Syväkankaan koulusta. Lahtinen on kuvassa keskirivissä vasemmalla reunimmaisena.

Taina Nuutinen-KallioKemi

Jo maanantaina alkoi perjantain odotus, muistelee Kati Lahtinen, omaa sukua Haapaniemi nuoruuttaan Kemin seudulla.

1980-luvun loppupuolella yläastetta käyneen Lahtisen ja lähes kaikkien samaa ikäluokkaa olevien kemiläisnuorten kokoontumispaikka oli Kemin keskustassa sijaitseva Työväentalon disko eli Tökäri. Nykyisin siitä käytetään nimeä Sauvo-talo.

–Ikäluokassamme oli noin kuusisataa nuorta.

Tökärin lisäksi muita nuoria tavattiin Valtakadulla eli Valtsikalla, jota käveltiin edestakaisin. Ajokortilliset rullasivat katua pitkin autoillaan.

–Tökäri ja Valtakatu olivat nuorten kohtaamispaikkoja. Siellä kävivät kemiläisten lisäksi myös simolaiset ja keminmaalaiset, mutta torniolaisilla oli ihan omat kuviot. Kaupungilla tutustuimme muihinkin kuin oman koulun oppilaisiin, Syväkankaan koulussa yläasteen käynyt Lahtinen muistelee.

Lahtinen järjestää nyt tapaamista kaikille vuonna 1972 syntyneille nuoruutensa Kemissä, Keminmaassa tai Simossa viettäneille.

Tapaaminen on Corner-ravintolassa lauantaina 1.7. alkaen kello 20.

–Haaveilin kyllä Tökäristäkin. Olisi aivan mahtava kokoontua siellä! Haaveet kaatuivat kuitenkin järjestelyongelmiin. Tökärille olisi pitänyt palkata henkilökuntaa ja hankkia tarjottavaa. Ravintola on siinä mielessä helpompi paikka, tuumaa Lahtinen.

Lahtinen kertoo, että omien ikätovereiden tavoittaminen on ollut erittäin haastavaa. Facebookin kautta on löytynyt ihmisiä jonkin verran, mutta läheskään kaikki ihmiset eivät käytä sosiaalista mediaa.

Moni on avioitumisen myötä vaihtanut sukunimeään.

–Uskon, että monien vanhempia, sukulaisia ja tuttuja asuu Meri-Lapissa, joten toivon, että he välittävät tietoa vuonna 1972 syntyneille.

Lahtinen kertoo, että moni tuosta ikäluokasta muutti Ouluun, osa kauemmaksi. Lahtinen itse asuu Pirkanmaalla.

Vuonna 1972 syntyneiden kokoontuminen Corner-ravintolassa 1.7. alkaen kello 20. Lisätietoja Kati Lahtiselta numerosta 0400 525 277 tai osoitteesta klahtinen0101@gmail.com.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Mites 62-66 syntyneet olivat / ovat jättäneet kemille oman jälkensä mitä moni ei tiä,

  • Nuori joskus minäkin

    Oi nuoruus. Sitä muistellen kaiholla. Siihen aikaan vielä nuoret tapasivat toisensa naamatusten kaupungilla. Ja tietysti Tökärillä ja Urkilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös