Lounais-Lappi

Väistötiloja etsittiin muun muassa Tornion Torandasta ja Lapparilta

Kemin kaupunginteatterin suurmusikaali Katri Helena esitetään vasta vuoden päästä.

Taina Nuutinen-Kallio

Sisäilmaongelmat ovat pakottaneet Kemin kaupunginteatterin pois molemmilta näyttämöiltään. Teatteri yritti saada suurta ja massiivista Katri Helena -musikaalia esitettäväksi omaan saliin. Tilapalvelun puhdistus- ja ilmanvaihtotoimenpiteet olivat kuitenkin riittämättömiä, eivätkä vähentäneet henkilökunnan oireilua.

Katri Helenan ensi-iltaa siirretään vuodella ja se toteutetaan väistötilaan ensi syksyllä. Jo ostetut liput lunastetaan takaisin teatterin lippukassasta tai maksetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille.

Teatterinjohtaja Sarianne Paasonen kertoo, että mittavan produktion siirtäminen tällaisten syiden vuoksi on ennenkuulumatonta.

­–Eihän tällaista tapahdu missään. Yleensä muutto rakennettuihin väistötiloihin hoidetaan hallitusti, Paasonen toteaa.

Musikaalille kyllä etsittiin väistötiloja muun muassa Tornion Torandasta ja Lapparilta. Produktion siirtäminen sellaisenaan oli mahdotonta eikä aikaa uuden version suunnitteluun, harjoitteluun ja toteuttamiseen yksinkertaisesti jäänyt riittävästi käytössä olevien tilojen rajoitukset huomioon ottaen.

–Jos olisi ollut kuukausikin enemmän aikaa, niin olisimme voineet toteuttaa musikaalin muissa tiloissa, uskoo Paasonen.

Korvaavaa ohjelmistoa suunnitellaan

Teatterilla on ryhdytty jo ideoimaan korvaavaa ohjelmistoa ja muuta toimintaa, joka julkistetaan mahdollisimman pian. Omissa tiloissa ei kuitenkaan nähdä enää mitään esityksiä ennen peruskorjausta.

Toiminta on jo siirtynyt osittain väistötiloihin Kemin Pirtille, jossa nähdään vielä loppuvuodesta Sipi-näyttämölle kaavailtu Velka-näytelmä. Syksyn kolmas ensi-ilta Myydään 3H+K siirtyy kevätkaudelle. Pirtillä jatkaa myös suosikkimonologi Miljoona hyvää syytä, ja vierailuesitys Aladdin ja taikalamppu nähdään kirjaston Tuulenpesässä.

­–Työntekijät haluavat tietysti jo töihin. Nyt teemme uusia suunnitelmia. Ohjelmistossa nähdään varmasti jonkin verran vanhoja paloja, Paasonen toteaa.

Improklubin ja lisäohjelmiston esityspaikat ovat vielä auki. Kaikkien teatterin työtilojen suhteen väistöön siirtymisen aikataulu on vielä auki, samoin remonttisuunnitelmat, lopullisen väistötilan sijainti ja väistöolosuhteiden kesto.

–Väistötiloja etsitään siis teatterin koko henkilökunnalle. Osa meistä työskentelee vielä teatterilla. Esimerkiksi lavastamo ja puvustamo. Ei hitsauslaitteiden kanssa lähdetä niin helposti väistöön, toteaa Paasonen.

Postiluukuista tipahtaneen kausiesitteen tiedot ovat siis mitä suurimmilta osin vanhentuneita ja paikkansapitämättömiä. Kuluvan syksyn korjattua ohjelmistoa ja esityskalenteria päivitetään pikkuhiljaa osoitteeseen www.keminteatteri.com.

–Tiedotamme heti, kun saamme selvyyden tulevasta, Paasonen lupaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös