Uudistunut Käpylä viettää avajaisia

Legendaarinen Käpylä sai uuden yrittäjän heinäkuun alussa. Uusi yrittäjä nostaa esiin paikan historiaa. Muun muassa Union Bar avataan jälleen.

Motelli Käpylä
Uudistunut Käpylä viettää avajaisia

Teija-Liisa Paananen aloitti Motelli Käpylän yrittäjänä heinäkuun alussa.

Keminmaa

Keminmaassa sijaitseva legendaarinen Motelli-ravintola Käpylä siirtyi heinäkuun alussa uuden yrittäjän hoidettavaksi.

Vuonna 1968 rakennettu motelli on tähän asti ollut saman yrittäjäperheen omistuksessa.

Vuosien saatossa motellin seinien sisällä on toiminut noin 200-paikkainen viihderavintola kahdessa eri kerroksessa, arvostettu ruoka- ja tilausravintola, Union Bar –niminen huoltoasema ja baari, sekä tietenkin 27 huoneen motelli.

–1970- ja -80-luvuilla meillä kävi kaikki Suomen huippuartistit täällä esiintymässä. Tansseja järjestettiin neljä kertaa viikossa, ja jono oli ovella joka kerta Torniontielle saakka, Motelli-ravintola Käpylän väistyvä yrittäjä Sirkka Laine muistelee.

Käpylän mielenkiintoinen ja pitkä historia sai myös uuden yrittäjän alun perin kiinnostumaan paikasta.

–Tämä paikka hurmasi minut. Kun astuin sisään ja näin nämä vintage- ja design-kalusteet, oli peli minun kohdaltani selvä. Arvostan suuresti Sirkan ja hänen perheensä pitkää työhistoriaa Käpylässä, sekä kaikkia näitä 70-luvun aarteita, joita täältä tuntuu löytyvän joka nurkalta. Näen valtavasti potentiaalia tämänkaltaiselle, tarinalliselle kohtauspaikalle sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa, Käpylän uusi yrittäjä Teija-Liisa Paananen visioi.

Motelli Käpylä
Motelli on sisustettu 70-lukua kunnioittaen. Toimiikohan tuo lankapuhelin?

Motelli on sisustettu 70-lukua kunnioittaen. Toimiikohan tuo lankapuhelin?

Uuden Käpylän suunnittelu on aloitettu yhteistyössä Paanasen ja Laineen toimesta jo heinäkuussa 2016. Paikan historiaa kunnioittaen, Paananen aikoo palauttaa Käpylään motellitoiminnan rinnalle majoittujia ja paikallisia hyödyttäviä palveluita.

–Sirkalla oli hyvä idea, että otetaan ennen kabinettitilana toiminut huone uudelleen käyttöön pääravintolan yhteyteen, mutta tällä kertaa bensis-baarin tyylisenä. Motelli Käpylässä tullaan siis näkemään kahvilana ja baarina toimiva Unionin baari, joka on sisustettu mahdollisimman pitkälle Käpylän varastoista löytyneillä, alkuperäisillä huoltamokalusteilla, Paananen kertoo.

Perinteisten kahvilatuotteiden lisäksi Unionin baarissa tullaan tarjoilemaan premium hot dogeja, jotka rakennetaan laadukkaista, ja mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista kokoa rajoittamatta.

Premiun hot dogit rakennetaan kemiläisen Pulla Jussin sämpylöistä ja tervolalaisen Meän Lihan laatumakkaroista.

–Mietin pitkään minun makuuni sopivaa pikaruokakonseptia Unionin baaria varten. Haluan tarjota asiakkaillemme jotain uutta ja rentoa, mutta mahdollisimman laadukkaista aineksista rakennettua kokoperheen ruokaa, Paananen kertoo.

Paananen on nyt pyörittänyt kaksi kuukautta Käpylän motellitoimintaa, ja järjestellyt paikkoja pikku hiljaa uuteen uskoon.

Unionin baari rakentuu valmiiksi tämän viikon aikana, ja avajaisia päästään viettämään lauantaina.

Avajaispäivänä Käpylä tarjoaa perheen pienimmille poniratsastusta, pomppulinnan ja ilmapalloja. Illalla kello 21 alkaen on vuorossa perinteiset tanssit ravintolan puolella.

–Toivon, että saan tehtyä Käpylästä ja Unionin baarista koko perheen kohtaamispaikan, missä viihtyy sekä paikalliset että matkailevat asiakkaat. Meillä riittää tarinoita ihan jokaiselle, Paananen naurahtaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös