Lounais-Lappi

Torniossa tehtiin vesisankareita ­– tapahtuman tarkoituksena on innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja

Jouni Valikainen
Tornionlaakson Sukeltajien Niko Alaluusua auttaa sukelluslaitteita vesisankareiden päälle.

Tornionlaakson Sukeltajien Niko Alaluusua auttaa sukelluslaitteita vesisankareiden päälle.

Jouni Valikainen

Tornionlaakson Sukellusseuran ohjaajilla oli paljon kavereita, kun he esittelivät laitesukelluksen saloja nuorille vesisankareille. Laitesukellus oli yksi ohjelmanumero Koululiikuntaliiton organisoimasta Vesisankarit-tapahtumasta, joka oli rantautunut viime maanantaina Tornion uudistettuun uimahalliin.

Torniolaiset Janette Konttaniemi, 12, ja Helmi Smeds, 13, olivat mukana testaamassa, miten laitesukellus heiltä onnistuisi. Tornionlaakson Sukellusseuran ohjaaja Niko Alaluusua piti halukkaille lyhyen priifauksen laitesukelluksen alkeista.

– Onnistuimme tekemään laitteilla sen, mitä ohjaajat neuvoivat tekemäänkin, Helmi Smeds kertoi.

Voi uskoa, että ensimmäistä kertaa laitesukellukseen tutustuneilla kaveruksilla ei Vesisankarit-tapahtuma ollut viimeinen kerta, kun he sukelsivat laitteilla.

– Meillä molemmilla on haaveena päästä joskus ulkomaille sukeltamamaan luonnonvesissä, Janette Konttaniemi toivoi.

Sukellusseuran Anne-Maria Salmi auttoi myös nuoria paneutumaan laitesukelluksen saloihin.

– Tytöt ja pojat oppivat nopeasti tärkeimmät käsimerkit. He pysyvät laitteilla pohjassa ja uintikin onnistuu hyvin, Salmi sanoi.

Vesisankarit-tapahtumaa koordinoi Suomen Koululiikuntaliitto. Mukana ovat Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Tapahtumapäivinä Tornion uimahallin altaat täyttyivät monipuolisesta ohjelmasta. Tornion kaupunki, Tornion seudun Melojat ry, Tornion Uimaseura, Tornionlaakson sukellusseura ja Tornion Hengenpelastajat opettivat muun muassa hengenpelastusta, pelastusliivien käyttöä, laitesukellusta, snorklausta ja melontaa. Altailla pääsi seuraamaan myös melonta- ja hengenpelastusnäytöksiä.

– Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja, Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta kertoi.

Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen. Vesisankarit tulevat Kemiin 17.5, jolloin uimahallissa järjestetään koululaistapahtuma.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös