Lounais-Lappi

Tornion seurakunta uusii tiedotuskanaviaan

Seurakunta aloittaa yhteistyön Lounais-Lapin kanssa. Myös verkkoviestintä kehitetään vastaamaan tätä päivää.

Taina Nuutinen-Kallio
Tornion seurakunta uusii tiedotuskanaviaan

Tero Saapunki toteaa, ettei viestintä ole seurakunnan ydintehtävä.

Taina Nuutinen-KallioTornio

Tornion seurakunta uudistaa tiedotuskäytäntöjään. Seurakunta päätti irtaantua Kirkkolaiva-lehdestä. Nyt se aloittaa yhteistyön Lounais-Lapin kanssa.

–Sopimus Kirkkolaivan kanssa oli katkolla. Teimme naapuriseurakuntien kanssa hankintalain mukaisen tarjouskilpailun. Saimme yhden tarjouksen. Kunkin seurakunnan kirkkoneuvosto teki oman ratkaisunsa. Meillä päätettiin, ettei tarjousta hyväksytä, toteaa Tornion vt. kirkkoherra Tero Saapunki.

Lounais-Lapin päätoimittaja Tiina Nousiainen iloitsee yhteistyöstä.

–Olemme lähteneet rakentamaan yhdessä ihan uudenlaista tuotepakettia, jonka kautta Tornion seurakunta tavoittaisi monen kanavan kautta sekä nuoret että vanhat, Nousiainen sanoo.

Tornion seurakunnan tiedotussivut julkaistaan Lounais-Lapissa kahden viikon välein. Seurakunnan omia ilmoituksia nähdään myös Alma Median Lapin lehtien verkkosivuilla.

Tero Saapunki muistuttaa, että seurakunnan toiminta on ensisijaisesti paljon muutakin kuin tiedottamista.

–Viestintäkanavat ovat kehällisiä asioita, jotka edistävät itse asiaa. En näe tiedottamista seurakunnan toiminnan ytimenä, hän toteaa.

Seurakunta panostaa vahvasti verkkoviestintään. Tornion seurakunnan kotisivut ovat uudistumassa.

–Niistä tulee monikäyttöisemmät. Seurakuntamme menee mukaan Lukkari-järjestelmään, joka on käytössä muun muassa Oulun seurakunnassa ja Simossa. Saamme sieltä käyttöön nettisivupohjan ja helpon osoitteen: www.tornionseurakunta.fi.

Samalla Torniossa aletaan kehittää myös sosiaalisen median käyttöä viestintäkanavana. Seurakunta ei ole vielä esimerkiksi Facebookissa.

Saapunki tähdentää, että seurakunnan pitää olla siellä, missä ihmisetkin ovat eli sosiaalisessa mediassa.

Muutoksen tuulet puhaltavat Tornion seurakunnassa muutenkin. Tornion kirkkoherranvirasto muuttaa Parasniemestä Suensaareen seurakuntatalolle taloustoimiston yhteyteen lokakuussa.

–Kaikki asiakaspalvelu on sitten saman katon alla. Tätä on pitkään toivottu ja nyt se toteutuu.

Kirkkoherranviraston sijainti Parasniemessä on vanhaa perua. Kun Tornion alueen seurakunnat yhdistettiin vuonna 2007, päätettiin kirkkoherranvirasto jättää entisen Alatornion seurakunnan alueelle.

–Päivittäin ihmiset menevät väärään paikkaan asioimaan, kun toiminnot ovat olleet kahdessa paikassa. Saavutettavuus ja asiakaspalvelu paranevat, Saapunki iloitsee.

Seurakunnan viestintä

Kemi, Keminmaa, Kolari, Pello, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio ovat olleet mukana Kirkkolaiva-tiedotuslehdestä. Ensin lehdestä irtaantui Pello. Nyt Tornio kustannussyistä.

Tornio siirtää printtitiedottamisensa Lounais-Lapin palveluun ja kehittää verkkoviestintäänsä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös