Lounais-Lappi

Tornion seurakunta jättää Kirkkolaivan elokuun lopussa – "on pyrittävä kokonaistaloudellisuuteen ja kustannustehokkuuteen"

Pauli Järvinen/Arkisto
Tornion seurakunta jättää Kirkkolaivan elokuun lopussa –

Tornion seurakunta on irtautumassa rovastikunnan yhteisestä tiedotuslehdestä Kirkkolaivasta. Kuvassa seurakunnan Alatornion kirkko.

Tornion seurakunta irtautuu syyskuun alusta Kemi-Tornion rovastikunnan yhteisestä tiedotuslehdestä Kirkkolaivasta. Asiasta päättäneen kirkkoneuvoston mukaan tavoitteena on tiedottamisen uudistaminen ja parantaminen.

1 Miksi muutokseen päädyttiin ja miksi juuri nyt, seurakunnan talouspäällikkö Soile Martikainen?

–Uudistumisesta on puhuttu pitkään, ja nyt kun sopimus Kirkkolaiva-lehden kanssa on päättymässä, ajankohta osoittautui sopivaksi. Kirkkolaivan uudessa tarjouksessa ilmestymiskerrat olisivat harvenneet aikaisemmasta, jolloin olisimme joka tapauksessa joutuneet ilmoittamaan muualla.

–Tähän asti Kirkkolaiva on ilmestynyt joka toinen viikko. Meillä on tapahtumista tiedotettavaa useammin. On pyrittävä kokonaistaloudellisuuteen ja kustannustehokkuuteen.

2 Millä tavoin seurakunta uudistaa tiedottamistaan?

–Käytämme kanavana jotain muuta painettua lehteä, uudistamme nettisivumme sekä lisäämme sosiaalisen median käyttöä. Printtipuolella on useita paikallisia mahdollisuuksia. Paikallislehdet tavoittavat myös henkilöitä, jotka eivät lue Kirkkolaiva-lehteä. Seurakunta ei ole vielä päättänyt, mitä painettua lehteä tai lehtiä syksystä lähtien käytämme.

–Tiedottamisen merkitys on korostunut nykyaikana, jolloin tiedonkulku on nopeaa ja laajasti ihmisiä tavoittavaa.

3 Tornion seurakunnalla ei ole vielä omia sivuja esimerkiksi facebookissa. Seurakunnan diakonia-, lapsi- ja nuorisotyöllä on siellä omat sivustonsa, jotka kuitenkin on laadittu ikään kuin yksityishenkilöinä ja edellyttävät kaveripyyntöjä. Muuttuvatko nämä helpommin seurattaviksi yhteisösivuiksi ja saako seurakunta ikään kuin emosivustonsa, josta löytyvät kaikki osa-alueet?

–Järjestelmä ei ole vielä valmis vaan suunnitteluvaiheessa. Facebookin laajempaa käyttömahdollisuutta tutkitaan. On tarkoitus, että sivuja on helppo seurata, joten tällaiset kaveripyyntöpohjaiset muutetaan yhteisösivuiksi.

4 Muutos on aiheuttanut keskustelua, osa on sen puolesta, osa vastaan.

–Niin muutokset aina aiheuttavat. Tämä uudistus on myönteinen, parannamme ja lisäämme tiedottamista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös