Lounais-Lappi

Tornio-ralliin ennätysmäärä kilpailijoita

Kari Kortesalmi tulee Tornioon tehdasvalmisteisella Citroen DS 3 R ralliohjuksellaan.

Kari Kortesalmi tulee Tornioon tehdasvalmisteisella Citroen DS 3 R ralliohjuksellaan.

Jouni Valikainen

Tornion Ralliharrastajien lauantaina 16.3. järjestämän Tornio-rallin pääpaikkana on tänä vuonna viihdekeskus Toranda. Torandan alueella sijaitsee varikkoalue ja varikkoalueen vieressä ajetaan myös kaksi erikoiskoetta.

– Olemme jäädyttäneet Torandan maa-alueelle pikataipaleen, joka ajetaan kaksi kertaa läpi. Joen jäällä ajaminen olisi ollut riskialtista mahdollisen veden nousun vuoksi, Tornio-rallin järjestelyissä mukana oleva Vesa Törmä kertoo.

Törmä toivookin, että odotettavissa oleva tuhatpäinen yleisö tulisi seuraamaan pikataipaleita juuri Torandaan. Paikalla on myös muuta vauhdikasta ohjelmaa.

– Siellä voi seurata ralliohjusten menoa esimerkiksi terassilta. Sisälle on viritetty myös screenejä rallin katsomista varten, Törmä sanoo.

Kaikkiaan Tornio-rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Torandan lisäksi pikataipaleita on Laivajärvellä, Laivaniemessä ja Ruottalassa.

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan peräti 122 ratin vääntäjää. Viime vuonna Tornio-ralliin keräsi reilut kuusikymmentä osallistujaa.

Kovaa vauhtia rallissa tulee pitämään ranualaislähtöinen Kari Kortesalmi, joka tulee mukaan tehdasvalmisteisella Citroen DS 3 R 5 autollaan. Iiläisellä Jukka Olkoniemellä on myös kilpailukykyinen kalusto. Olkoniemen 500-hevosvoimaiselle Skodalla antavat kovan vastuksen Miikka Vuokila ja Mika Pyyny. Kaksivetoisten nuottiluokassa kovia menijöitä ovat Anssi Rytkönen ja Jussi Teppo.

Kaikkiaan Tornio-rallissa ajetaan kahdessakymmenessä eri luokassa.

Ensimmäinen auto starttaa pikataipaleelle Torandassa kello 11. Ralli päättyy myös Torandaan. Ensimmäinen auto tulee ruutulipulle arviolta kello 15.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös