Lounais-Lappi

Toimituksesta-kolumni: Monien kiinnostavien asioiden äärellä

Nina Susi

Hyvää alkanutta vuotta. Meri-Lapin alkaneeseen vuoteen liittyy monenlaisia mielenkiintoisia asioita, joiden etenemistä on kiva seurata.

Yksi päällimmäisistä mieleeni tulevista asioista on Metsä Groupin mahdollinen jättimäinen Kemin biotuotetehdas. Yhtiö päättää tänä vuonna, aloittaako se jätin esisuunnittelun. Tehdashankkeen eteneminen toisi toivoa vanhalle tehdaspaikkakunnalle, joka on menettänyt paljon väestöään vuosien saatossa.

Ensimmäisten joukossa mieleeni tulee myös Länsi-Pohjan keskussairaalaan toimintojen osittainen ulkoistaminen Mehiläinen Länsi-Pohjalle. Ulkoistamisesta on tullut esille paljon yksityiskohtia, jotka kovassa kiireessä vuosi sitten sopimusta tehdessä saattoivat jäädä hieman epäselviksi. Tärkeintä ja kiinnostavinta on kuitenkin nähdä saavatko seutukuntalaiset hyviä sote-palveluja edelleen tänä vuonna. Toivottavasti jatkossakin suomalaiset ylipäätään saavat nauttia hyvistä sote-palveluista varallisuudestaan riippumatta.

Kemillä riittää haasteita rapistuvan rakennuskantansa korjaamisessa. Kaupungilla ei meinaa riittää rahaa kaikkeen mahdolliseen pakolliseen korjaamiseen ja rakentamiseen. Yhtä aikaa on räjähtänyt silmille aika monta kiinteistöpommia. Työt on pakko laittaa tärkeysjärjestykseen.

Torniosta ensimmäisenä mieleeni tulee vasta julkaistu matkailun Masterplan, joka sisältää suuntaviivat kaupungin matkailualan kehittämiseen. Tornio haluaa panostaa paljon orastavan matkailunsa kehittämiseen. Rajakaupungissa myönteinen asia on myös Outokummun terästehtaan uusien työntekijöiden runsaat rekrytoinnit oppisopimuksen kautta. Myös Kemin metsäteollisuus on palkannut uutta työvoimaa oppisopimuksella.

Keminmaassa päällimmäisenä tulee mieleen kunnantalon kohtalo. Kunta päättänee tänä vuonna, mitä se tekee kosteusvaurioista kärsineelle kunnantalolleen. Mukavana asiana kunnasta tulee mieleen ensimmäisen yksityisen päiväkodin rakentaminen. Pilke Päiväkodit avaa ensi elokuussa päiväkodin kuntakeskukseen.

Simolaisista asioista mieleni sopukoissa on Simon Kirin pesäpallojoukkueen nousu Ykköspesikseen. Joukkueen pelit tuovat liikettä ja iloista meininkiä kuntaan. Tervolassa ainakin pienyritysten määrän hyvä kasvu on mukava asia.

Aloittelemme siis positiivisin mielin tätä alkanutta vuotta. Työpäiviini sisältyy varmasti edelleen mielenkiintoisia merilappilaisia asioita ja ihmisiä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös