Tervolan kunta palkitsee henkilöstönsä jälleen hyvästä tuloksesta maaseutumessulipuilla

Pekka Aho
Tervolan kunta palkitsee henkilöstönsä jälleen hyvästä tuloksesta maaseutumessulipuilla

Maaseudulta käsin -messut järjestetään Tervolassa joka vuosi elokuun loppupuolella. Kuva kesän 2017 tapahtumasta.

Teija Laurinolli

Tervolan kunta kiittää erityisesti henkilöstönsä työpanosta, joustavuutta ja sitoutumista viime vuoden hyvästä tuloksestaan. Kunnanhallitus päätti maanantaina muistaa henkilökuntaa jälleen työnantajan tarjoamalla pääsylipulla Maaseudulta käsin -messuille. Lipun lisäksi palkittavat saavat ruoka- ja kahvikupongit.

1 Mikä on palkinnon arvo, Tervolan kunnan hallintojohtaja Sari Tervaniemi?

–Se on noin 15–20 euroa henkilöä kohden.

2 Kunta on tehnyt hyvää tulosta myös vuosina 2003 sekä 2005–16, ja joka kerta palkinto on ollut sama. Kuinka moni on hyödyntänyt etunsa?

–Messujen esiintyjistä riippuen luku on vaihdellut. Jos on ollut hyvä esiintyjä, edun on lunastanut useampi. Voi sanoa, että 100–200 henkilöä on käyttänyt palkinnon vuosittain.

–Kunnan palkkalistoilla on vakituista väkeä noin 300 sekä lisäksi noin 50 määräaikaista. Kaikki, jotka palkitsemishetkellä ovat töissä, saavat edun, harjoittelijatkin.

3 Mitä tarkoittaa lunastaminen? Onko liput haettava kunnanvirastosta?

–Ei, vaan työntekijät saavat kirjeen, jossa kerrotaan kunnanhallituksen päätöksestä. Sillä kirjeellä voi lunastaa lippunsa ja kuponkinsa messujen lipunmyynnistä.

4 Messut järjestetään tänä vuonna 25.–26. elokuuta. Entä jos palkintolippua ei pysty käyttämään, voiko sen luovuttaa jollekulle toiselle?

–Ei voi. Etu on henkilökohtainen.

5 Onko keskusteltu muista palkitsemisen tavoista, jos parhaimmillaankin vähän yli puolet oikeutetuista käyttää edun?

–On keskusteltu vuosien mittaan, mutta tämä on koettu tasapuolisimmaksi.

6 Mitä muita etuja kunnan henkilöstöllä on?

–Henkilökunta pääsee kunnan kuntosaliin ilmaiseksi.

–Lisäksi kunta tarjoaa Tyky-Online-etua henkilöä kohden 39 euroa vuodessa. Sen voi käyttää liikuntaan ja kulttuuriin, kuten teatterissa ja elokuvissa käyntiin, ryhmäliikuntaan tai Kivalo-opiston tarjontaan. Tyky-edulla on vuosittain 120–150 käyttäjää.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös