Lounais-Lappi

Televisiosta ja paikan päältä

Televisiosta ja paikan päältä
Jouni Valikainen

Heti alkajaisiksi pitää muistuttaa, että en ole jääkiekkofani sanan varsinaisessa merkityksessä. Ilman muuta seuraan kaikki Suomen ottelut televisiosta. Muita otteluita en voisi katsoakaan, sillä maksullinen kanavapakettini on sen verran suppea, että se ei kata muiden maiden otteluja. Vaikka kattaisi, tuskin katsoisin.

Suomen ensimmäiset kolme ottelua oli ilotulittelua. Kerrankin maalinteko onnistui heikkojakin maita kohtaan. Joku vääräleuka ihmetteli, miksi MM-kisoissa on myös divarisarja. Niinpä.

Ensimmäisiä otteluita enemmän nautin Tanska ja Saksa-peleistä, vaikka lopputulokset kääntyivät vieraille. Joukkuepelit ovat parhaimmillaan, kun ne ratkeavat vasta viime minuuteilla. En torkahtanut kertaakaan tappio-otteluissa.

Sohva on varattuna myös jalkapallon MM-kisojen aikana. Ne alkavat Venäjällä 14.6. ja kestävät kuukauden ajan. Sattumalta osa vuosilomastani osui kisojen ajaksi. Hyvä porukka, muutama bisse ja dipattavia herkkupaloja huippujalkapallon parissa. Ei kuullosta kovin pahalta.

Urheilun lisääntynyt TV-tarjonta vaikuttaa urheilutapahtumien yleisömääriin. Jääkiekolle plussat, että se saa houkuteltua yleisön paikalle katsomaan liigapelejä. Hiihto- tai yleisurheilukilpailussa ei isien, äitien ja huoltajien lisäksi ole kovin montaa penkkiurheilijaa.

PS Kemi pelaa ensimmäisen kotipelinsä Sauvosaaressa ensi tiistaina 22.5. Tampereen Ilvestä vastaan. Toivottavasti kaikki kausikortin lunastaneet ja muutkin jalkapallofanit tulevat kannustamaan kotijoukkueen hyvään esitykseen heikosti sujuneen alkukauden jälkeen.

Pelaajat pelaavat sitä paremmin, mitä enemmän he saavat katsomosta kannustusta. On mielenkiintoista seurata, miten kemiläisyleisö suhtautuu joukkueeseen. Hylkääkö se PS Kemin vai potkii sitä eteenpäin?

Kotiyleisön kannustusta tarvitsee myös TP-47. Senkin alkukausi on alkanut mollivoittoisesti.

Urheilullinen ilta komeassa kesäilmassa jää mieleen. Varmasti enemmän kuin ottelun seuraaminen jonkin maksukanavan kautta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös