STAGE KidZ -ryhmä edusti Suomea MM-kisoissa – merilappilaisen tanssiseuran tytöt pääsivät esiintymään showtanssin huipputapahtumassa

Emma piippola, Sara Söderström, Sofia Lassheikki, Ellen Mäenalanen, Neimi Knuuti ja Eevi Hokkanen esittivät Prahan MM-kisoissa opettajansa Leea Hamarin johdolla merilappilaista showtanssitaitoa

Emma piippola, Sara Söderström, Sofia Lassheikki, Ellen Mäenalanen, Neimi Knuuti ja Eevi Hokkanen esittivät Prahan MM-kisoissa opettajansa Leea Hamarin johdolla merilappilaista showtanssitaitoa

Jouni Valikainen

Meri-Lapin tanssikoulu STAGE:n KidZit muistavat viime viikon tapahtumat lopun ikäänsä. Kuusi tyttöä pääsi opettajansa Leea Hamarin johdolla esittelemään opittuja showtanssitaitojaan Prahassa järjestetyissä maailmanmestaruuskisoissa.

Lasten pienryhmäsarjassa sijoitukseksi tuli 21. Se ei riittänyt loppukilpailuun, sillä kaksitoista parasta jatkoi semifinaaliin. Myös Suomea edustanut tamperelaisryhmä jäi finaalin ulkopuolelle.

Vaikka loppukilpailupaikka jäi saavuttamatta, tyttöjen innostus oli koko ajan huipussaan.

– Tyttöjen oli mahtavaa päästä isolle lavalle ikäistensä maailmanhuippujen kanssa. Heitä jännitti ja niin jännitti minuakin. Oikein mahanpohjasta kouraisi. Tytöt tekivät ennen esitystä mentaaliharjoituksen, joka hieman lievensi jännitystä, Leea Hamari kertoi.

STAGE KidZ-ryhmän Emma Piippola, Sara Söderström, Sofia Lassheikin, Ellen Mäenalasen Neimi Knuutin ja Eevi Hokkasen Valon Soturit -niminen kappaleen esitys oli sen tasoinen, mitä he ovat tehneet harjoituksissakin.

– Esitykseen tuli muutama virhe, muttatyttöjen ilmaisu oli loistavaa, Hamari totesi.

STAGen lasten pienryhmä sai ohjaajineen oppia, miten valmistautua seuraaviin isoihin kisoihin.

– Ryhmillä oli 30-40 sekuntia aikaa rakentaa esiintymislava oman esityksen näköiseksi. Meillä ei ollut omaa rekvisiittaa mukana. Parhaiden ryhmien kolme minuuttia kestävä esitys oli lähellä miniteatteria. Saimme todeta, kuinka eri tyylisiä esitykset voivat olla. Kolmessa minuutissa voi tapahtua melkoisen paljon, Leea Hamari kertoi.

STAGE KidZit viettävät Prahassa aikaa koko viikon. Nuoret jäävät seuraamaan sukulaisineen viikonlopun finaaleja.

– Tulimme maanantaina paikalle. Treenasimme ja kävimme kisapaikalla. Tutustuimme paikalliseen taidemuseoon ja nautimme paikallisista antimista. Keskiviikkona meillä oli esitys ja sen jälkeen jäimme myös seuraamaan muiden ryhmien esityksiä. Torstaina olimme taas kisapaikalla katsomassa ja ottamassa oppia muiden ryhmien tanssista. Ennen finaaleja on maiden sisääntulo kisapaikalle lippujen kera, Hamari kertasi viikon tapahtumia.

Erityisesti venäläisryhmien esitykset jäivät Leea Hamarin mieleen. Usea ryhmä oli maailman kärkikaartia.

KidZ-ryhmä esiintyi 11-vuotiaiden ja sitä nuorempien kategoriassa.

– Meidän ryhmässä on vain yksi 11-vuotias tanssija, muut ovat kymmenvuotiaita. Sijoituimme SM-kisoissa toiseksi ja pääsimme sitä kautta maailmanmestaruuskisoihin. Suomessa showtanssissa on kova taso, joten seuraavista MM-kisoista ei voi vielä puhua. SM-kisoihin lähdemme tietenkin mukaan, Leea Hamari kertoi.

STAGE on Tornion, Keminmaan ja Kemin alueilla toimiva tanssi- ja joogakoulu.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös