Lounais-Lappi

Sivusta seuraaja: Minusta tuli taidetäti, ja se on ihanaa

Sivusta seuraaja: Minusta tuli taidetäti, ja se on ihanaa

Piirustustaidottomat. Nimen perusteella kansalaisopiston kurssin rima oli vedetty niin alas, että minäkin uskaltauduin klikkaamaan ilmoittaudu-nappia. Harmikseni kurssi jouduttiin vähäisen osanottajamäärän vuoksi lopulta kuitenkin perumaan, ja tilalle ehdotettiin pidempää piirustuksen ja maalauksen alkeiskurssia.

Kehtaiskohan sitä. Tähän pitäisi olla omat välineetkin. Mitä jos en osaa mitään?

Siinä vaiheessa kun tajusin miettiväni, olenko tarpeeksi hyvä alkeiskurssille, päätin lopettaa vaiheilun ja ilmoittautua. Lainasin tarvittavat taidetarvikkeet tutulta kuvisopelta, joka lappoi innoissaan kassin täyteen ja selitti samalla mihin palettiveistä käytetään ja mitä siveltimiä ei saa käyttää akryyliväreihin. Ohjeet viuhuivat luonnollisesti täysin ohi korvien, mutta nyökkäilin mukana ikään kuin ymmärtäisin.

Noin joka toinen lauantai olen nyt syksyn ajan opetellut varjostusta, valöörejä, mittaamista, sommittelua, pakopisteitä, värioppia. Olen piirtänyt omakuvani lusikan pesästä peilattuna ja puisen hirven silmät kiinni, ylösalaisin ja vasemmalla kädellä.

Ennen kaikkea olen opetellut katsomaan, oikeasti katsomaan. Kaartuvaksi ajattelemani viiva saattaakin olla tietystä kulmasta lähes suora, ja punaisesta ja vihreästä tulee oikealla sekoitussuhteella harmaata. Kummallista, ja niin loputtoman kiehtovaa!

Nuo kaksi ja puoli tuntia ovat viikon ehdottomasti nopeimmat, ja ehkä ainoa hetki, kun aidosti keskityn vain siihen, mitä sillä hetkellä olen tekemässä. Mitkään rentoutusharjoitukset eivät tyhjennä päätä yhtä tehokkaasti.

Lauantait kuvisluokassa eivät liity muuhun elämääni mitenkään, ja se on äärimmäisen vapauttavaa ja ihanaa. Vaikka olisin ihan surkea, sillä ei ole mitään väliä. Esittelen silti kotona aikaansaannoksiani kuin ylpeä päiväkotilainen.

Siispä jos aika ja raha suinkin riittää, suosittelen hankkimaan jonkin höpöhöpöharrastuksen, joka on vapaa kaikista tavoitteista. Tee jotain käsilläsi tai opettele vaikka uusi kieli, jota et todennäköisesti koskaan tarvitse. Liikuntakin voi käydä, kunhan ei mene suorittamiseksi.

Tiedät löytäneesi sen oikean harrastuksen, kun tunnin päättyessä ensimmäinen ajatus on "mitä, joko nyt?".


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös