Lounais-Lappi

Simon sosiaalitoimistossa voi asioida etänä

Simossa on otettu käyttöön etäasiointimahdollisuus sosiaalitoimistoon. Etäaikoja on mahdollista varata lastensuojelun, työikäisten ja vammaispalveluiden sosiaalityöntekijöille, lastenvalvojalle ja palveluneuvontaan. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Simon ja Iin perhepalvelujen palveluesimies Leena Mämmi-Laukka kertoo, että etäasiointia kannattaa hyödyntää esimerkiksi silloin, jos matka sosiaalitoimistoon on pitkä.

–Etäasioinnin avulla palvelut saadaan lähelle asiakasta, Mämmi-Laukka toteaa.

Palvelun käyttö on helppoa omalla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Asiakas menee työntekijän kanssa sopimanaan ajankohtana osoitteeseen virtu.arcticcommunicator.com, josta pääsee jatkamaan etätapaamiseen työntekijän kanssa.

Asiakkaan ei tarvitse huolehti tietoturvasta, sillä kuvapuhelun aikana kuva ja ääni siirtyvät Internetissä salattuina. Ulkopuoliset eivät pysty kuulemaan tai näkemään kuvapuhelun sisältöä.

Simon etäasiointi on osa Perhekeskustoimintamalli Lappiin -hanketta, joka kuuluu valtakunnalliseen LAPE-muutosohjelmaan.

Simon sosiaalitoimistossa on käynnissä kampanja: kokeile touko-kesäkuussa etäasiointia sosiaalitoimistoon niin saat suklaalevyn.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös