Jouni Valikainen

Simon Kirin miesten suomensarjajoukkue nousi kauden päätteeksi Ykköspesikseen. Ykköspesis vaatii monessa suhteessa parempia olosuhteita kuin suomensarja.

1. Onko Simon kentälle ja sen ympäristöön suunnitteilla minkäänlaisia parannustoimenpiteitä, Simon kunnan teknisen toimen päällikkö Ilkka Soukka?

–Kauden viimeisiin peleihin kentälle oli tuotu lisäkatsomoita. Ensi kaudeksi kunnan on tarkoitus hankkia kentän reunalle 120 hengen lisäkatsomo. Istumapaikkoja tulee noin 400. Mitään pesäpallostadionia ei ole tarkoitus tässä vaiheessa rakentaa.

2. Tarvitseeko kentän pintaa uudistaa?

–Tekonurmen viereen on levitetty mursketta. Mursketta on levinnyt pelaajien varusteista tekonurmelle. Ensi kaudeksi on tarkoitus vaihtaa murske kivituhkaksi. Pelaajien on miellyttävämpi syöksyä kivituhkan kuin murskeen sekaan.

3. Ensi kesänä ensimmäistä kertaa paikkakunnalle pesäpalloa seuraamaan tulevan voi olla vaikea osata kentälle ja löytää parkkipaikkaa. Onko tähän pieneen ongelmaan tulossa parannuksia?

–On tulossa. Jo viime kesänä lisäsimme opasteita ja katsomme, pitääkö siihen tehdä vieläkin parannuksia. Simon pesäpallokenttä sijaitsee liikennellisesti niin sanotulla umpiperällä, joten liikennöinnin sujuvuutta pitää parantaa. Yritimme lisätä jo kuluneena kesänä parkkipaikkoja Rantakairan puolelle, mutta se ei onnistunut. Parkkeeraamiseen pitää kehitellä uusia vaihtoehtoja.

4. Onko liikuntarakentamisen saralla tapahtumassa mitään muuta?

–Aseman yläkoulun pihalle on suunnitteilla tekonurmikenttä, joka palvelee muitakin kuin pesäpalloilijoita.. Harjoituskentän eteen voidaan tänä syksynä jo tehdä joitain valmistelevia töitä. Ennen kuin yllä mainitut parannustyöt saadaan tehtyä, valtuuston pitää hyväksyä niistä koituvat kustannuksen ensi vuoden talousarvioon.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös