Lounais-Lappi

Seniorimessujen muotinäytös kiinnosti suurta joukkoa ­– katso kuvat upeista malleista

Muotinäytöksen vaatteet valitaan kohdeyleisön mukaan.

Takahuonekuhinaa. Etualalla Raili Ranta ja Kaisu Pietilä.

Takahuonekuhinaa. Etualalla Raili Ranta ja Kaisu Pietilä.

Taina Nuutinen-Kallio

Kemin taidemuseon takahuoneessa käy melkoinen kuhina. Vaikka näillä miehillä ja naisilla on elämänkokemusta jo rutkasti, on muotinäytöksessä mallina esiintyminen suurelle osalle uusi juttu.

Riitta Grönroosin aamu alkoi jo kello seitsemän, kun hän istahti kampaajan ja meikkaajan tuoliin näytöstyylin tekemistä varten. Leila Liukkonen taas heräsi jo viideltä koiran kanssa lenkille ja vasta sitten oli aika siirtyä kampaajan tuolille.

Kemin kulttuurikeskuksen Seniorimessut on jokasyksyinen tapahtuma, mutta tänä vuonna messuilla järjestettiin ensimmäistä kertaa muotinäytös.

Se kiinnosti suurta joukkoa messukävijöitä. Muun muassa Riitta-Maija Puotiniemeä.

­– Valitettavasti täällä on päällekkäistä ohjelmaa. Kuoron esitys olisi sekin kiinnostanut, mutta muoti vei voiton, hän kertoo.

Puotiniemi kertoo seuraavansa muotia paljon muun muassa muotilehdistä.

Nykyään korostetaan yksilöllisyyttä ja sitä, että jokainen ihminen saa näyttää omalta itseltään.

– Minulle on tosin joskus sanottu, että miksi sinä enää tuon ikäisenä laittaudut. Mutta muodissa ei ole ikärajaa, 78-vuotias Puotiniemi huomauttaa.

Teatteriin ei nykyään aina pukeuduta niin juhlavasti kuin aiemmin.

– Olisi mukavaa, jos pukeuduttaisiin. Joskus tulee vähän ylipukeutunut olo, Puotiniemi toteaa.

Muotinäytöksen mallit ovat löytyneet eläkeläisten yhdistyksistä ja tanssiporukasta. Takana on yksi muotinäytösharjoitus ja monta tanssiharjoitusta.

Muoti ja pukeutuminen kiinnostaa muotinäytöksen malleja.

– Luen muotijuttuja naistenlehdistä ja ennenkaikkea muutosleikkityyppiset jutut kiinnostavat, Riitta Grönroos toteaa.

– Tämä päiväkin on ollut eräänlainen muotinäytös, Liukkonen toteaa.

– Ehkä nyt eläkkeellä seuraan muotia vähän vähemmän kuin aikaisemmin. Mutta juhliin toki laittaudun ja teatteriin. Ja huulipunaa käytän aina, Grönroos.

Muotinäytöksessä nähtiin myös miesmalleja: Lauri Jokilahti ja Tauno Ristimäki sähköistivät tunnelman yleisön joukossa jo näytöksen alkumetreillä.

–Tytöt antoivat hyviä vinkkejä esiintymiseen, miehet kiittelevät.

Sekä Jokilahti että Ristimäki ovat siviilissäkin hyvin pukeutuvia miehiä, ja he valitsevat vaatteensa tilanteen mukaan.

– Tarjontaa tällä alueella on ihan tarpeeksi, Jokilahti tuumaa.

Muotinäytöksessä nähtiin Toisen Linjan, Bombuksen, Putiikki Punamustan vaatteita ja Sauvon kengän kenkiä. Punamustan yrittäjä Tarja Vanhainen kertoo, että aikuisten muoti myötäilee aina jonkin verran nuorisomuotia.

– Resuisia farkkuja meiltä tuskin ostettaisiin, mutta esimerkiksi frillahihoja nähdään niin nuorisomuodissa kuin aikuisten vaatteissa, samoin kuin eläinkuoseja, Vanhainen toteaa.

Vanhainen samoin kuin Bombuksen yrittäjä Kaisu Brehmer ovat järjestäneet useita muotinäytöksiä.

– Valitsen malleille vaatteet yleisön mukaan siten, että yleisö voisi samaistua malleihin. Eli täällä malleilla on yllään vaatteita, joita seniorit voisivat ostaa. Nykyseniorit ovat kyllä todella nuorekkaita pukeutujia, toteaa Brehmer.


Kommentit (1)

  • Mie

    Tyttäret on aina nättejä vaikkei niillä olis ees vaatteita päällä

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös