Lounais-Lappi

Seniorimessuilla voi tutustua harrastusmahdollisuuksiin – tämän vuoden erikoisuutena on merilappilaisten järjestämä muotinäytös

Iines Jakovlev
Perinteiset Seniorimessut järjestetään tänäkin vuonna Kemin kulttuurikeskuksessa. Kuva vuodelta 2014.

Perinteiset Seniorimessut järjestetään tänäkin vuonna Kemin kulttuurikeskuksessa. Kuva vuodelta 2014.

Taina Nuutinen-Kallio

Ensi viikolla vietetään Vanhustenviikkoa. Viikon tapahtumista yksi on Kemin ja Keminmaan Seniorimessut torstaina.

– Seniorimessut ovat osa valtakunnallisen vanhustenviikon tapahtumia Kemissä. Vanhustenviikon tarkoituksena on kiinnittää huomiota vanhenemiseen, vanhuksiin ja heitä koskeviin asioihin sekä vanhusten asemaan yhteiskunnassa. Tämän vuoden valtakunnallisena teemana on ”Iloa toimeliaisuudesta”, kertoo messuja järjestämässä oleva geronomiopiskelija Heidi Similä.

Teema on huomioitu myös Seniorimessuilla, jossa voi tutustua muun muassa vapaaehtoistyön ja järjestötoiminnan tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin.

– Harrastumahdollisuudet ovat lisääntyneet, ja vapaa-ajantoimintaa tarjoavat niin kunnat kuin kolmas sektorikin. Moni seniori harrastaa liikuntaa monipuolisesti, Similä kertoo.

Sen lisäksi messuilta löytyy laaja kattaus niin kulttuuria kuin erilaisia tietoiskujakin. Erilaisia näytteilleasettajia on tänä vuonna mukana 45.

Tämän vuoden erikoisuutena messuilla on paikallisten muotiliikkeiden järjestämä, syksyn trendejä esittelevä muotinäytös.

Aiempien vuosien tapaan messuilla toimintakykytestejä tekevät geronomiopiskelijat, hierojaopiskelijat ja kosmetologiopiskelijat.

Seniorimessut ovat Kemin ja Keminmaan kuntien sekä niiden vanhusneuvostojen vuosittainen tapahtuma, joka toteutetaan yhteistyössä seurakuntien kanssa sekä oppilaitosyhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun ja Ammattiopisto Lappian kanssa. Suunnittelun koordinoijina toimivat Lapin ammattikorkeakoulun 3. vuoden geronomiopiskelijat osana opintojaan.

Kemin ja Keminmaan Seniorimessu Kemin Kulttuurikeskuksen torstaina 11.10. klo 10-14.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös