Lounais-Lappi

Sastamolo selkä seinää vasten – Salibandykausi huipentuu pudotuspeleihin

Teemu Kvist
Sastamolo selkä seinää vasten – Salibandykausi huipentuu pudotuspeleihin

Sinipaitainen Sastamolo kohtaa lauantaina Tervahallilla SBT Suolan pudotuspelien toisessa ottelussa.

Tapani Juusola

Kemiläinen salibandyjoukkue Sastamolo Kings pelaa lauantaina kauden jatkosta, kun oululainen SBT Suola tulee vieraaksi Kemin Tervahallille. Kyseessä on salibandyn II divisioonan ensimmäinen pudotuspelikierros josta selviää jatkoon kahdella voitolla.

Sastamolo hävisi viime viikonloppuna Oulussa SBT Suolalle 9–5, joten tappio kotona tietäisi kauden päättymistä.

–Aika paljon pelissä oli kuitenkin positiivistakin, varsinkin hyökkäyspelissä. Loppunumerot olivat liian rajut. Kotikenttä tasoittaa puntteja, ja vakaa usko voittoon on, Sastamolon valmentaja Jaakko Kvist vakuutti.

Salibandyn II divisioonassa pelataan ensin pohjoislohkon sisäiset pudotuspelit jonne Sastamolon ja SBT Suolan lisäksi selvisivät sarjavoittajana oululainen Merikoski SBT ja rovaniemeläinen Santa’s United.

Sastamolon suurin muutos tähän kauteen on ollut pelitapa.

–Yksi vastaan yksi -pelaamista on enemmän. Emme paljon puolusta alueen kautta eikä karvatakaan. Pelitapa on nopea, ja se vaatii pelaajilta enemmän itsenäistä ajattelua, Kvist kertoi kauden alussa.

Kvist muistutti silloin että tuloksellisesti uuteen pelitapaan siirtyminen ei välttämättä tällä kaudella näy, mutta se johti kuitenkin sarjassa jälleen kerran neljän parhaan joukkoon.

–Paria edellistä kautta jos peilaa, niin olimme jouluun asti sarjan paras joukkue. Nyt tällä kaudella tavoitteena on ollut että peli kehittyisi kevääseen mennessä.

 

Sastamolon naiset näyttivät miehille jo mallia, sillä joukkue varmisti viime viikonloppuna nousun II divisioonaan. Sastamolon naisille olisi riittänyt III divisioonan kotiturnauksessa Tervahallilla jommankumman pelin voitto, mutta joukkue voitti molemmat kun Haukiputaan Heiton kakkosjoukkue kaatui 3–0 ja Lapin Veikot 6–2.

Sastamolon naisten joukkuetta valmentaa seuran perustajajäsen Jiri Holpainen joka toimii myös seuran lahjakkaimman ikäluokan, Pojat D-05, valmentajana.

Sastamololla on miesten ja naisten edustusjoukkueiden lisäksi 11 juniorijoukkuetta ja jäseniä kaiken kaikkiaan noin 270.

 

Salibandya pelataan menestyksekkäästi myös Torniossa ja Haaparannalla. SBT Tornion naiset pelaavat jo II divisioonassa, ja ovat sarjassa neljäntenä, joten ensi kaudella nähdään paikallisotteluita Kemin ja Tornion kesken.

SBT Tornion juniorijoukkueista C1-pojat johtavat sarjaansa. SBT Torniolla on juniorijoukkueita J10-12 -ikäluokasta C-junioreihin saakka. Seuran jäsenmäärä on noin 250.

Haaparannalla Haparanda AIK:n miesten edustusjoukkue nousi täksi kaudeksi Ruotsin II divisioonaan, ja on myös pärjännyt siellä. Joukkue on sarjassa kierros ennen loppua toisena, kun sarjan voiton ja jatkopaikan on jo varmistanut uumajalainen K 4 IF.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös