Reilut kolme vuotta Kemissä toiminut sarjakuvanäyttely sulkee ovensa heikon taloustilanteen takia. Näyttelyä ylläpitävä Kemin sarjakuvakeskus on ajautunut rahapulaan, koska tänä vuonna se ei ole saanut ulkopuolista tukirahoitusta. Lisäksi näyttelyn lipunmyynnistä ei ole saatu riittävästi tuloja. Taloustilanteen takia sarjakuvakeskus joutuu myös irtisanomaan kaksi työntekijäänsä.

– Näyttelyn perustamisella saimme luotua työpaikan yhdelle vakituiselle, yhdelle palkkatukilaiselle sekä useille työharjoittelijoille. Ikävä kyllä tänä vuonna tuloja ei ole kertynyt muun muassa pääsylippujen ja sarjakuvakurssien myötä niin paljon, että voisimme enää pitää työntekijöitä ja järjestää näyttelytoimintaa, kertoo Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Risto Koskinen.

Kemin sarjakuvakeskus teki 17 000 euron lisämäärähakemuksen Kemin kaupungille, mutta se hylkäsi avustushakemuksen vedoten kaupungin heikkoon taloustilanteeseen. Sarjakuvakeskus on myös hakenut tukea noin 20 eri kulttuuritaholta ja tukirahastolta, mutta tänä vuonna tukea ei ole myönnetty.

Tiukasta taloustilanteesta huolimatta Kemin sarjakuvakeskus ry pyrkii jatkamaan toimintaansa.

– Sarjakuvakeskuksen tilanne on tällä hetkellä todella ikävä, mutta jatkamme neuvotteluja kaupungin kanssa. Tänä vuonna emme voi pitää näyttelyä avoinna, mutta uskon, että tulevaisuudessa tilanteeseen saadaan jokin ratkaisu, sanoo Koskinen.

Kemin sarjakuvakeskus ry on 30 vuotta toiminut yhdistys. Vuonna 2015 se avasi Suomessakin ainutlaatuisen, kolmiulotteisen sarjakuvanäyttelyn Kemin Sauvo-taloon. Reilun kolmen vuoden aikana sarjakuvakeskus ja näyttely ovat työllistäneet useita ihmisiä ja se on tarjonnut työpaikan myös noin 20 työharjoittelijalle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös