Lounais-Lappi

Saadaanko Nahkiaismarkkinoille Simojoen nahkiaisia?

Tuulikki Kourilehto
Nahkiaisia valmiina savustusta varten.

Nahkiaisia valmiina savustusta varten.

Jussi Saarela

Nahkiaismarkkinat ovat Simon Kesätorilla 15.–16. syyskuuta. Kunnan suurin tapahtuma kerää hyvin kasaan väkeä lauantaina ja sunnuntaina. Nahkiaisia ei ole juuri lainkaan noussut Simojokeen tähän mennessä.

– Nahkiaisia on ollut aina myynnissä, vaikka huonoja nahkiaisvuosia on ollut välillä. Nahkiaisia markkinoilla myyvä Sport Team Ukkometot kysyy niitä tarvittaessa muualta. Toivoa on kuitenkin vielä saada Simojoen nahkiaisia markkinoille.

– Sunnuntaina on Markkinahölkkä kello 13 lähtien. Ilmoittautua voi paikanpäällä markkinoilla. Aikaisemmin on ollut Markkinajuoksu, mutta sitä ei ole järjestetty vuosiin.

– Olen saanut nahkiaisia huonosti myyntiin. Iijoelta olen nahkiaisia saanut jonkin verran ostettua.

– Ilmat ovat olleet lämpimiä ja joissa on vähän vettä, minkä vuoksi nahkiaiset eivät ole vielä lähteneet nousemaan mereltä jokiin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös