Lounais-Lappi

Retrofillari-tapahtumassa vanhoja polkupyöriä, myös uusien pyörien omistajat tervetulleita

Anu Selkälä
Retrofillari-tapahtumassa palkitaan hienoin polkupyörä.

Retrofillari-tapahtumassa palkitaan hienoin polkupyörä.

Hyöty- ja harrastepyöräilyn erikoisseura Kemin Pyöräilijät järjestää Kemissä sunnuntaina 14. heinäkuuta kello 12–14 Retrofillari-tapatuman. Kemin vanhalla torilla ja TUL-salissa, Torikatu 2, järjestettävä Retrofillari on vanhojen polkupyörien kokoontumisajo, jonka ohessa annetaan tiietoa vanhojen pulkupyörien korjaamisesta ja huoltamisesta. Hienoin polkupyörä palkitaan. Tapahtuman päättyy kello 13.30 starttaavaan yhteisajoon Sauvosaaren ympäri.

Tapahtumaan voi tulla mukaan millä tahansa polkupyörällä, myös uudemmilla, mutta tapahtuma haluaa olla ennenkaikkea kunnianosoitus yksivaihteisille perusapyörille, joilla menneinä vuosikymmeninä taittuivat niin kauppa- kuin työmatkatkin. Kemi150 ja TUL100 -juhlavuosien ketjuun kuuluvalla tapahtumalla pyritään myös kiertotalouden ja kestävän kehityksen mukaisesti edistämään retrofillarointia ja vanhojen polkupyörien säilyttämistä päivittäisessä käyttöössä osana elävää kemiläistä perinnettä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös