Lounais-Lappi

Rajalle valmistuva kerrostalo nousee vauhdilla

Jouni Valikainen

Tapojärven Kiinteistöt Oy rakentaa 5000 neliötä käsittävän kerrostalon aivan rajan tuntumaan Tornio-Haaparannassa. Rakennus on edennyt harjannostajaisvaiheeseen.

Projektipäällikkö Antti Hemming kertoo, että As Oy Tornion Jopparin Kulman rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti.

–Talon kaikki liiketilat on jo varattu. Keskeinen sijainti kahden maan tuntumassa, hyvä logistinen sijainti ja kauniit näköalat joelle ovat olleet tämän talon myyntivaltteja.

Asunto Oy Tornion Jopparin Kulmassa liike- ja toimistotilat sijaitsevat katutasossa ja 2. kerroksessa. Liiketiloihin sijoittuu Tapojärvi Oy:n pääkonttorin lisäksi myös SF-Cliniken Oy.

–Sf-Cliniken on ollut suunnittelemassa uusia liiketiloja hankkeen alkuvaiheesta alkaen. Toimintamme laajenee niin tilojen, palvelujen kuin henkilöstön myötä ja tässä uudisrakennuksessa ne on mahdollista toteuttaa sijainnin ollessa mitä parhain, yrittäjä Jaana Saloniemi sanoo.

SF-Clinikenin tiloihin tulee kaksi nukutusta mahdollistavaa leikkaussalia sekä heräämö, lisäksi kaikki jo olemassa olevat palvelut laajenevat niin spa-palveluihin kuin kampaamoonkin.

–Rakennukseen tulee kokonaisvaltainen ja laadukas hyvinvointikeskus. Tämän kaiken teemme parantaaksemme entisestään palveluja Meri-Lapin ja koko Pohjois-Suomen sekä Ruotsin asukkaille turisteja unohtamatta, Saloniemi kertoo.

Tapojärvi Oy:n talousjohtaja Arto Peltokorpi näkee uuden kerrostalon tukevan Tapojärven liiketoimintoja erinomaisesti. Tapojärvi on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja myös henkilökunnan määrä on moninkertaistunut.

–Valmiita hyviä toimitilaratkaisuja ei löytynyt, joten päädyimme rakentamiseen. Uuden pääkonttorin myötä saamme kaikki hallinnon toimet yhteisiin tiloihin, mikä helpottaa yrityksen toiminnan kehittämistä myös tulevaisuudessa, Peltokorpi sanoo.

Liiketilojen lisäksi Jopparin Kulmaan valmistuu 46 huoneistoa, jotka sijoittuvat kerroksiin 3-8.

 

Jokaisella asunnolla on iso lasitettu parveke, josta on näkymät joko Tornionjoelle ja Haaparannalle, tai Tornion vilkkaimman kaupunginosan vilskeeseen. Kahdeksannen kerroksen asunnoilla on lisäksi terassit.

Asuinnoissa on keskitetty koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja ilmanviilennyksellä. Asuntoja voidaan myös liittää kiinteistön jäähdytysjärjestelmään.

Huoneistoihin tulee oma käyttöpaneeliyksikkö, josta on mahdollista valita kotona-poissa -käyttötila ja liesikuvusta ilmanvaihdon ohjaustehostus.

Ilmanvaihdon tehostus toteutuu myös muissa tilanteissa automaattisesti lämpötilan, kosteuden tai huoneilman CO2-pitoisuuden mukaan.

–Käyttöpaneelissa on myös huonelämpötilan ja ulkolämpötilan reaaliaikainen näyttö. Kiinteistöautomaatiolla huolehditaan myös tuulen voimakkuuden vaikutukset lämmitykseen, projektipäällikkö Antti Hemming kertoo taloon valitusta talotekniikasta.

Rakennukseen tulee automaattiovellinen henkilöhissi. Rakennukseen asennetaan myös värikuvallinen ovipuhelinjärjestelmä. Autohallit ja sisäänkäynnit varustetaan kameravalvontajärjestelmällä.

Asuntoihin kaapeloidaan sekä kupari- että valokuituyhteydet.

–Osa kiinteistösähköstä tuotetaan katolle sijoitetulla aurinkopaneelijärjestelmällä. Valaistus toteutetaan pääosin led-valonlähtein, joten energiankulutus saadaan pieneksi ja käyttökustannukset mataliksi, Hemming laskee.

As Oy Tornion Jopparin Kulma valmistuu lokakuussa 2018. Kerrostalon kokonaisinvestointi on noin 17 miljoonaa euroa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös