Tapani Juusola

Palloseura Kemi Kings pääsee kauden toisessa Veikkausliigan kotiottelussaan pelaamaan Karihaaran tekonurmelle. Avausottelun se joutui pelaamaan Rovaniemellä. Lauantaina Karihaaraan vieraaksi saapuu Seinäjoen Jalkapallokerho Billy Ionsin johdolla.

PS Kemi avasi Veikkausliigan 0-0 -tasapelillä Helsingin IFK:ta vastaan. Rovaniemellä katsojia oli vain 405. Karihaaraan ihmisiä odotetaan huomattavasti enemmän.

– Tavoitteena on saada otteluun tuhat katsojaa, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen toteaa.

Kesällä Sauvosaaressa katsojia onkin sitten 2000–3000, parhaimmillaan jopa 4000. Mutta sitä ennen PS Kemin on yritettävä kerätä pisteitä kotiotteluissaan Karihaarassa.

PS Kemin joukkue on viime kaudesta muuttunut lähes täysin. Joukkuetta on povattu putoamistaisteluun viime kauden tapaan. PS Kemi kuitenkin vahvisti rivejään viime hetkillä kolmella ulkomaalaispelaajalla, joten kaikki on mahdollista.

Viimeisinä joukkueeseen tulivat kolumbialaiset Eduard Zea ja Julian Guevara sekä gambialaishyökkääjä Momodou Ceesay. Heistä Guevara pelasi jo HIFK:ta vastaan.

– Uudet pelaajat ovat sopeutuneet joukkueeseen hyvin, joten hyvältä näyttää, Pasanen iloitsee.

195-senttinen Ceesay on se mies jolta odotetaan maaleja. Hän on pelannut Gambian maajoukkueessa 16 ottelua ja tehnyt niissä kuusi maalia. Mestareiden liigaa hän on pelannut slovakialaisen MSK Zilinan paidassa.

– Ceesay on ollut nyt reilun viikon joukkueen mukana. Häneltä voi odottaa paljon. Hän on iso, voimakas ja nopea, Pasanen painottaa.

Muutenkin PS Kemin tilanne näyttää SJK-ottelun alla tasapainoiselta. Pois riveistä on ainoastaan Aleksi Räihä, joka on kesäkuuhun asti toipilaana. Kakkosmaalivahti Mikko Vilmusella on ollut puolestaan vähän sormivaivoja, joten Jusa Impiö tulee takaisin PS Kemin rinkiin kolmanneksi maalivahdiksi. Impiö pelasi PS Kemin joukkueessa myös viime kaudella.

PS Kemi on pelannut Veikkausliigassa tällä kaudella vasta yhden ottelun, mutta lauantain vastustaja SJK jo kolme. Se pelasi avausottelussa FC Lahden kanssa kotonaan tasan, voitti vieraissa VPS:n, mutta hävisi yllättäen kotonaan Tampereen Ilvekselle.

Entinen PS Kemin kapteeni Billy Ions on SJK:n alkukauden paras maalintekijä kolmella osumallaan.

PS Kemin ja SJK:n välinen Veikkausliigan ottelu alkaa lauantaina kello 16.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös