Lounais-Lappi

Ps Kemi Kings siirtää latukahvilansa Selkäsaaresta golf-majalle

Taina Nuutinen-Kallio
Tässä on Ps Kemin uusi latukahvila.

Tässä on Ps Kemin uusi latukahvila.

Taina Nuutinen-Kallio

Palloseura Kemi Kings ry siirtyy pitämään latukahvilaa Kemin golf-majan suojiin. Reilu kymmenen vuotta seura pyöritti suosittua Selkäsaaren latukahvilaa. Rakennusta seuralle vuokrasi ensin Kemin kaupunki, joka myi sen parisen vuotta sitten Kemin Matkailu Oy:lle.

Kemin Matkailu on antanut seuran käyttää majaa.

Ps Kemin varapuheenjohtaja Maarit Pulkkinen kertoo, että seurasta kysyttiin tänäkin vuonna majan käyttömahdollisuuksista Kemin Matkailusta.

– Emme saaneet kyselyihimme vastausta, Pulkkinen kertoo.

Selkäsaaren latukahvila on monelle Perämeren jäällä liikkuneelle rakas paikka.

– Latukahvila on ollut hyvä paikka talkoilla, koska asiakkaat ovat olleet aina iloisia ja aurinkoisia.

Pulkkinen myöntää, että saaressa sijaitsevassa majassa talkoileminen on ollut välillä haasteellista ja töisevää. Vedet, puut ja kaasu sekä kaikki tarvikkeet ja myytävät tuotteet piti kuljettaa saareen moottorikelkalla. Seuralla ei ole omaa kelkkaa, ja kuljetukset pyörivät avuliaiden ihmisten varassa.

Itse talkootyöntekijät kulkivat saareen esimerkiksi suksilla, kävellen, pyörällä tai potkukelkalla.

Pulkkisen mukaan täydellisenä talvena latukahvila on ollut hyvinkin kannattava. Aurinkoisena viikonloppuna latukahvilassa on ollut jopa tungosta. Yksi talvi taas oli todella kehno: ensin oli kovat pakkaset, sitten tuli lumipyry ja lopulta vesi nousi jäälle.

Kemin golfkentän kupeessa sijaitsevan majan latukahvila avaa ovensa tiistaina 15.1. Pulkkinen kaavailee, että majan avajaisia voitaisiin viettää sitä seuraavana viikonloppuna.

Latupohjat majalta valaistulle Tervaharju–Takajärvi–Ristikangas–Pertajärvi -rataverkostolle on vedetty. Majalta on noin 800 metrin matka valaistulle ladulle.

Moni hiihtäjä ajaa autolla jäähallin vieressä olevalle parkkipaikalle ja starttaa lenkkinsä niin sanotusta hiihtomaasta tai Kiveliön majalta.

–Golfkentän vieressä on parkkitilaa. Majassa on vessat ja monot voi vaihtaa sisällä lämpimässä. Golf-maja on urheilijaystävällinen paikka. Lisäksi Jungon pulkkamäki sijaitsee lähellä. Järjestämme majalla joitain tapahtumia, Pulkkinen kaavailee.

Uusi latukahvila pitää ovensa auki tiistaista sunnuntaihin, koko hiihtokauden ajan.

– Voimme pitää kahvilaa auki pimeälläki sillä nyt sähköt ovat turvanamme. Toivomme, että alueen liikkujat ja muut kahvistelijat löytävät uuden kahvion ja tulevat tutustumaan. Moni ei tiedä, millainen golf-maja on sisältä. Se on todella kaunis, Pulkkinen kehuu.

Mitä sitten Selkäsaaren majalle tapahtuu? Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että se on edelleen vuokrattavissa.

– En tiedä kuka on tiedusteluja lähettänyt. Tila on vuokrattavissa ensi talvena, joten toki otamme tiedusteluja vastaan, Koutonen kertoo sähköpostitse.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös