Lounais-Lappi

Positiivista pöhinää

Positiivista pöhinää
Jouni Valikainen

Toimittajan työ on loppujen lopuksi aika mielenkiintoista. Välillä saat uutisoida ikävistä tapahtumista, jotka voivat jäädä painamaan kirjoittajan mieltä. Toimittajakin on ihminen. Onneksi vastan tulee myös positiivisia uutisia. Niitä on sattunut viime viikkoihin useitakin.

Käväisin ottamassa viime maanantaiaamuna kuvan Kemin lumilinnasta. Lumilinnan parkkipaikalla oli neljä bussillista turisteja; osa oli tullut ihastelemaan linnaa Englannista, osa Kaukoidästä. Hienoa, että lumilinna ja jäänmurtaja Sampo kiinnostavat vierailijoita vuodesta toiseen.

Osa paikallisista ihmisistä suhtautuu edelleen kriittisesti lumilinnaan ja heillä on siihen täysi oikeus. Miksi rakentaa jotain keskellä talvea, joka kuitenkin sulaa keväällä, he kysyvät. Ehkä kritisoijien oloa helpottaa hieman se, että kaupunki on aloittanut ympärivuotisen lumilinnan rakentamisen. Toivottavasti se houkuttelee kesäisin paikalle lunta ja jäätä ihmetteleviä turisteja.

Ympärivuotisen lumilinnan yhteyteen pitää kehittää myös muita oheistapahtumia. Voisi uskoa, että Kemin Matkailu ottaa mielellään vastaan ideoita. Ei varmasti haittaisi, vaikka idean isä olisi myös toteuttaja.

Rakentaminen kertoo jotain alueen elinvoimaisuudesta. Nostureja näkisi mielellään Kemin kaupunginkuvassa. Rakentaminen ja remontointi perustuu osittain myös matkailijoiden varaan. Syväkankaalle tulevaa hotellia rakennetaan parasta aikaa. Hotelli Merihovilla on isot suunnitelmat paperilla hotellin laajentamista varten. Rautatieasemalle on tammikuussa avattu viihtyisä kahvila sekä paikallisten että turistien iloksi. Kaupungintalon Panorama café sai uuden yrittäjän.

Kaupungilla kulkevat myös villit huhut, että Omenahotelli tulee Kemin keskustaan. Ainakin vielä ne huhut näyttävät lähteneen liikkeelle hevosmiesten tietotoimistosta.

Nähtäväksi jää, milloin Lounais-Lapista löytyy otsikko: "Kaidin rakentaminen Ajokseen alkaa."

Kaidi suunnittelee biojalostamon rakentamista Kemiin. Investoinnin kokonaisarvo olisi noin 900 miljoonaa euroa ja se toisi paikkakunnalle 150 työpaikkaa. Teollisuuden työpaikka poikii töitä myös monille muille aloille. Kaidia odotellessa.

Jouni Valikainen

jouni.valikainen@lapinkansa.fi


Kommentit (1)

  • Lappilainen

    Hienoa että nostetaan positiivisia asioita esiin. Haastetaan Meri-Lappilaiset jatkamaan listaa. Ehkä saamme aikaan ns. positiivisen kierteen. Kyllä maailmaan mahtuu valittamista ja negatiivisuutta. Luottamusmiehet, kuntalaiset, elinkeinotoiminnan edistäjät, järjestöt ym. tahojen edustajat asian äärelle yhteiseen foorumiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös