Lounais-Lappi

Pikapuhelu: Milloin Kemin Ruutinpuiston rakentaminen jatkuu?

Jussi Saarela
Ruutinsaareen on valmistunut jo kaksi rvitaloa.

Ruutinsaareen on valmistunut jo kaksi rvitaloa.

Jussi Saarela

Rakennusliike M. Kurtti on rakentanut Kemin Ruutinpuiston alueeseen kuuluvaan Ruutinsaareen kaksikymmentä rivitaloasuntoa parin viime vuoden aikana. Yritys aikoo jatkaa alueen rakentamista tilanteen mukaan.

Milloin ja miten Ruutinpuiston rakentaminen etenee, toimitusjohtaja Mikko Kurtti?

1 Hahtisaarenkadun varteen tulee vielä kolme kahdeksankerroksista kerrostaloa ja kanavanrantaan neljä kaksi- tai kolmikerroksista pienkerrostaloa. Seuraavaksi teemme joko 29 asuntoa sisältävän kerrostalon tai 12 asuntoa sisältävän pienkerrostalon, mutta aloituspäätöstä emme ole vielä tehneet.

Ajatuksena on, että ensi elokuussa pääsisimme aloittamaan rakentamisen, mutta Kemissä ei asuntokauppa tunnu olevan kauhean vilkasta tällä hetkellä.

Kemin kaupungin ja Rakennusliike M. Kurtin tekemässä sopimuksessa rakennusten valmistumisessa voi olla enintään kolmen vuoden väli. Ruutinsaaren viimeinen rivitaloasunto valmistui viime vuoden marraskuussa. Käytännössä siis seuraavan vaiheen rakentaminen pitää aloittaa viimeistään vuoden 2020 marraskuussa, jotta sopimus ei raukea. Rakentamisessa menee noin vuosi.

Onko kaikki tähän mennessä tehdyt rivitaloasunnot jo myyty?

2 Ruutinsaareen on jo valmistunut neljä yksikerroksista rivitaloa, joiden kaikki kaksikymmentä asuntoa on jo myyty. Viimeinen rivitaloasunto myytiin viime tammikuussa.

Kuinka monta asuntoa voitte vielä tehdä Ruutinpuistoon?

3 Asemakaavan mukaan meillä on mahdollisuus rakentaa kaiken kaikkiaan vielä noin 120 asuntoa.

Siirrättekö pois työmaaparakit ennen seuraavan vaiheen aloittamista?

4 Ne ovat tulevien pienkerrostalojen tontilla valmiina odottamassa, jos jatkamme rakentamista ensi kesänä. Työntekijöiden sosiaalitilojen ja toimistorakennusten siirtämisessä on aina oma työnsä, kun pitää vesijohdot ja viemärit kytkeä. Olisi aika typerää siirtää ne joka välissä pois.


Kommentit (2)

  • Ei ole

    Säännöt pitää olla selkeät ja oikein.

  • Ilmari

    Typerää on se, että tämä kyseinen yrittäjä on valittanut kilpailutuksista jotka itse hävisi. Nyt lapset joutuvat olemaan homeisessa päiväkodissa kun uutta ei päästy rakentamaan ajallaan. Että semmoinen yrittäjä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös